Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ

Δελτίο ενημέρωσης για τις παρεμβάσεις του Συντονισμού 
σε ΕΥΑΘ(19/2) 

Τη Πέμπτη,19 Φλεβάρη του 2015, ο Συντονισμός κατοίκων-συλλογικοτητων της Τούμπας (Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, αντιφασιστική επιτροπή, αγωνιστές του ΚΚΑ) συμμετείχε στη παρέμβαση στην ΕΥΑΘ, στο κεντρικό κτίριο επί της Εγνατίας, για το οξυμένο κοινωνικό πρόβλημα που παρατηρείται στη πόλη μας, των αυξανόμενων κομμένων παροχών νερού σε συμπολίτες μας που λόγω των βάρβαρων πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αδυνατούν αντικειμενικά να πληρώσουν μέχρι και τους λογαριασμούς νερού!
Αφού μαζευτήκαμε στο κτίριο με άλλες συλλογικότητες και κατοίκους της Θεσσαλονίκης,απαιτήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Ν.Παπαδάκη.
Ο πρόεδρος της εταιρίας,αρχικά,αρνήθηκε αλαζονικά και με περίσσεια "μαγκιά" να συνομιλήσει μαζί μας λέγοντας πως τα είπε χθες σε κάποια εκπομπή!
Λόγω,όμως,της άσκησης πίεσης και της μαζικότητας που διέκριναν τη παρέμβασή μας, δέχτηκε τελικά να συζητήσει το κοινωνικό αυτό πρόβλημα μαζί μας και μάλιστα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ.!
Στην αρχή,για να ξεμπερδεύει μαζί μας,είπε ψευδώς ότι η ΕΥΑΘ δε κόβει παροχές νερού και ότι ασκεί κοινωνική πολιτική!!!  Οι μαρτυρίες όμως κατοίκων με κομμένα νερά που έχουν έρθει σε επαφή με συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης έρχονται για τον διαψεύσουν κατηγορηματικά!
Έτσι,απαιτήσαμε να σταματήσουν οι διακοπές νερού,να επανασυνδεθεί η παροχή σε όσους συμπολίτες μας δεν έχουν νερό και να γίνονται διακανονισμοί στα χρέη σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε συμπολίτη.
Σε πρώτη φάση ακούσαμε γενικολογίες και προσωπικές"ιστορίες για αγρίους" από τον πρόεδρο της εταιρίας αλλά ζητήσαμε να δοθεί συγκεκριμένη λύση άμεσα!Δεσμεύτηκε ότι δε θα γίνονται διακοπές νερού,ότι θα επανασυνδέονται παροχές, θα γίνονται διακανονισμοί σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών κι ότι θα υπάρχει συνάντηση μια φορά την εβδομάδα με τις συγκεκριμένες συλλογικότητες για το θέμα. 
Επειδή το ζήτημα προκάλεσε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης της πόλης του ζητήσαμε να δεσμευτεί δημόσια γι'αυτά που μας είπε κάτι το οποίο και έκανε παρά την αρχική του επίμονη άρνηση!

Εμείς,πάντως, θα περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα επί του πρακτέου!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου