Χωρίς μεσάζοντες

 
 
 
ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΜΒΡΗ 2013
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
 

 
 
 
 
 
  
ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
 

 
ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ


  


ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
 
 
 
 


ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
 
  


 


ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
Σήμερα στην γειτονία μας έγινε για 7η φορά λαϊκή αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας προσπαθούμε ώστε όλοι μας να έχουμε πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές. Καλέσαμε λοιπόν στην γειτονία μας παραγωγούς από διάφορα μέρη της χώρας για να διαθέσουν  τα προϊόντα τους  απευθείας στους καταναλωτές παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας και έτσι το Σάββατο το πρωί είχαμε για μια ακόμη φορά πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου αλλά και από την μεριά των παραγωγών πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων.
Από τους παραγωγούς διατέθηκαν:
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ από την Μεσσηνία , ΜΕΛΙ από την Αρναία Χαλκιδικής , ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ από το Λιβάδι Ελασσόνας , ΡΥΖΙ από τις Σέρρες , ΚΡΑΣΙ ΡΕΤΣΙΝΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ από την Γέφυρα Θεσσαλονίκης , ΠΑΤΑΤΕΣ από τη ορεινή Ημαθία , ΕΛΙΕΣ από την Θάσο , ΑΜΥΓΔΑΛΑ από τις Σέρρες , ΦΑΣΟΛΙΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ από την Ημαθία , ΦΑΚΕΣ ΡΕΒΙΘΙΑ από τα Φάρσαλα , ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ από Επανομή και Βασιλικά , ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ από Σέρρες , ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΚΗΡΑΛΟΙΦΕΣ ΣΑΠΟΥΝΙΑ από το Αιγίνιο Πιερίας  και ΑΛΕΥΡΙ από τη Πιερία.

 
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------- 
 
 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 13-10-2012 ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
 

 
Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου τελείωσε το 6ο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας στην διάθεση προϊόντων παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες.
 
 
Από πλευράς των παραγωγών συμμετείχαν σ'αυτήν την συνάντηση από την Μεσσηνία με το ελαιόλαδο τους ο ΑΣ Νεοχωρίου Λεύκτρων Μεσσηνίας , από το Λιβάδι του Ολύμπου ο συνεταιρισμός Βοσκών με τα τυροκομικά τους ,  από την Αρναία με το μέλι της η Οικογένεια Σαμαρά.
 
 
Από τα Φάρσαλα φακές και ρεβίθια του παραγωγού Χαράλαμπου Κοντογιάννη , από την Κατερίνη αλεύρι από τους μύλους Παγγέλα , σιτάρι αλεύρι φασόλια ακτινίδια του Ορέστη Χρηστίδη από τον Σταυρό Ημαθίας , πατάτες του Λάζαρου Σταμπολίδη από την ορεινή Ημαθία , ρύζι από την ΕΑΣ Σερρών , κρασί ρετσίνα και τσίπουρο του Δημήτρη Δραγάνογλου από την Γέφυρα Θεσσαλονίκης , οπωροκηπευτικά του Διαμαντή από την Γέφυρα Θεσσαλονίκης , ελιές γλυκά του κουταλιού και άλλα προϊόντα του Γιώργου Γιάγκου από την Θάσο , και από τον γυναικείο αγροτικό συνεταιρισμό Αιγινίου "ΑΡΜΟΝΙΑ" κεραλοιφές τσάι και άλλα προϊόντα τους.
 
 
Θα πρέπει βέβαια να ευχαριστήσουμε ξανά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να φέρουν φάρμακα- τα οποία δεν χρειάζονται - για να δοθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο αλληλεγγύης και να χρησιμοποιηθούν από ασθενείς ανασφάλιστους.

Μαζεύτηκαν και πάλι αρκετά φάρμακα τα οποία θα τα στείλουμε άμεσα στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης.

Το κάλεσμα αλληλεγγύης όμως συνεχίζεται . Όποιος έχει φάρμακα που δεν έχουν λήξει , ρούχα και ότι άλλο πιστεύει ότι δεν το χρειάζεται μπορεί να το φέρνει στην οδό Δέρκων 32 Κάτω Τούμπα από Δευτέρα εως Παρασκευή 7.30-9.30 μμ .

 
Τηλέφωνα επικοινωνίας με το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

6945886464 Άρης - 6974713426Χρήστος - 6984392518 Γιάννης - 6944112717 Διαμαντής - 6906577337 Κώστας
 
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 22-9-2012 ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ 
 
 
Η Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας στην προσπάθεια να συμβάλει στην άμεση διάθεση προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες κάλεσε το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ παραγωγούς από διάφορα μέρη της χώρας για να διαθέσουν τα προϊόντα τους.
 
 
Συγκεκριμένα ήρθαν : από το Λιβάδι του Ολύμπου τυροκομικά του συνεταιρισμού βοσκών , από την Μεσσηνία ελαιόλαδο του ΑΣ Νεοχωρίου Λεύκτρων Μεσσηνίας , από την Αρναία μέλι της Οικογένειας Σαμαρά , από την Θάσο ελιές και γλυκά του κουταλιού , από την Γέφυρα Θεσ/νίκης κρασί τσίπουρο και ρετσίνα , από την Ημαθία πατάτες , από τα Φάρσαλα φακές και ρεβίθια του παραγωγού Χαράλαμπου Κοντογιάννη , και από την Χρυσούπολη Καβάλας φασόλια.
Θα πρέπει βέβαια να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να φέρουν φάρμακα - τα οποία δεν χρειάζονται - για να δοθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο αλληλεγγύης και να χρησιμοποιηθούν από ασθενείς ανασφάλιστους.
Μαζεύτηκαν αρκετά φάρμακα τα οποία θα τα στείλουμε άμεσα στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης.
Το κάλεσμα αλληλεγγύης όμως συνεχίζεται . Όποιος έχει φάρμακα που δεν έχουν λήξει , ρούχα , παπούτσια και ότι άλλο πιστεύει ότι δεν το χρειάζεται μπορεί να το φέρνει στην οδό Δέρκων 32 Κάτω Τούμπα από Δευτέρα εως Παρασκευή 7.30-9.30 μμ .
Το καλοκαίρι μαζεύτηκαν κάποια ρούχα παιδικά τα οποία μαζί με μια ποσότητα τροφίμων τα δώσαμε στο παιδικό χωριό ΣΟΣ στο Πλαγιάρι.
Τηλέφωνα επικοινωνίας με το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
6945886464 Άρης    -    6974713426 Χρήστος   -   6984392518 Γιάννης   -  6944112717 Διαμαντής    -     6906577337 Κώστας
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 23-6-2012 ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Το Σάββατο 23 Ιούνη 2012 έγινε για μια φορά ακόμα διάθεση προϊόντων παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες.Από τις 8 το πρωί έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ διατέθηκε ελαιόλαδο από τον ΑΣ Νεοχωρίου Λεύκτρων Μεσσηνίας μέλι της Οικογένειας Σαμαρά από την Αρναία Χαλκιδικής τυροκομικά του Συνεταιρισμού Βοσκών από το Λιβάδι Ολύμπου ροδάκινα και νεκταρίνια του Νίκου Αγγελόπουλου από την Κουλούρα Ημαθίας κεράσια από τον Αρχάγγελο του Δήμου Αριδαίας ελιές και γλυκά του κουταλιού από την Θάσο φασόλια βιολογικά του Ορέστη Χρηστίδη από τον Σταυρό Βέροιας κρασί τσίπουρο και ρετσίνα από παραγωγό απο την Γέφυρα Θεσσαλονίκης.Όλα τα προϊόντα διατέθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές.

                                                                    Δείτε τοVIDEO
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 26-5-2012 ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Μαΐου μπροστά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στον χώρο του πάρκινγκ η διάθεση προϊόντων μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
Παρότι ο καιρός δεν βοήθησε καθόλου η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα περισσότερα από τα προϊόντα που είχαν φέρει οι παραγωγοί.
Διατέθηκαν πατάτες , ρύζι , μέλι , λάδι , τυροκομικά και ροδάκινα.
Συγκεκριμένα διατέθηκαν 2,5 τόνοι πατάτας από τον Αρχάγγελο του Δήμου Αριδαίας, 3 τόνοι ρύζι από τον ορυζάμυλο της Ε.Α.Σ . Σερρών, 500 κιλά μέλι της Οικογένεια Σαμαρά από την Αρναία Χαλκιδικής, 3 τόνοι ελαιόλαδο από τον ΑΣ Νεοχωρίου Λεύκτρων Μεσσηνίας, τυροκομικά του Συνεταιρισμού Βοσκών από το Λιβάδι Ολύμπου και ροδάκινα του Νίκου Αγγελόπουλου από την Κουλούρα Ημαθίας.

              ------------------------------------------------------------------------------------------------
              ΣΑΒΒΑΤΟ 28-4-2012 ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
Μετά από την θετική εμπειρία που είχαμε με την διάθεση της πατάτας από παραγωγούς του Αμύνταιου και μετά από μια συνάντηση που είχαμε με αρκετούς συμπολίτες μας στο στέκι αποφασίστηκε να γίνει μια προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή και με άλλους παραγωγούς για άλλα προϊόντα.
Επικοινωνήσαμε με κάποιους παραγωγούς και συμφωνήσαμε να μας φέρουν ελαιόλαδο-μέλι-φασόλια και ρύζι.
Συγκεκριμένα:
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο οξύτητας 0,2 ΠΟΠ, ΑΣ Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνίας: Συσκευασία 5 λίτρα/15 ευρώ.
  • Ανθόμελο / πευκόμελο σε συσκευασία 1 και 3 κιλών, 6 ευρώ το 1 κιλό, 17 ευρώ τα 3 κιλά, Οικογένεια Σαμαρά, Αρναία Χαλκιδικής.
  • Φασόλια μικρά βιολογικά, 2,85 ευρώ/κιλό, σε συσκευασία των 1750 γρ, 5 ευρώ, Ορέστης Χρηστίδης, Σταυρός Βέροιας    
  • Ρύζι καρολίνα και blue belle(κίτρινο) σε συσκευασία 3 κιλών/3 ευρώ από τον Ορυζόμυλο της Ε.Α.Σ. Σερρών.      
    Το Σάββατο 28-4-2012 έγινε με επιτυχία η διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας. Διατέθηκαν 1500 κιλά ελαιόλαδο, 450 κιλά μέλι, 1800 κιλά ρύζι, 125 κιλά φασόλια, πατάτες, τυρί φέτα και ακτινίδια. Δεκάδες συμπολίτες μας ζήτησαν την συνέχιση της προσπάθειας αυτής και αρκετοί δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν στην οργάνωση της όλης διαδικασίας.Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για μετά της εκλογές.
                     ----------------------------------------------------------------------------
                        ΣΑΒΒΑΤΟ 24-3-2012 ΔΙΑΘΕΣΗ 14 ΤΟΝΩΝ ΠΑΤΑΤΑΣ
Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας θέλοντας να συμβάλει στην παράκαμψη των μεσαζόντων και στην άμεση διακίνηση των προϊόντων μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών ήρθε σε επαφή με πατατοπαραγωγούς από το Αμύνταιο Φλώρινας και συμφώνησε να διαθέσουν στην περιοχή της Τούμπας πατάτες άριστης ποιότητας προς 0,25 λεπτά το κιλό σε συσκευασία των 10 και των 20 κιλών.
Η Διάθεση 14 τόνων πατάτας έγινε το Σάββατο 24-3-2012 στο πάρκινγκ του γηπέδου του ΠΑΟΚ με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
 
περρισότερα...