Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

"Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε για την ανατροπή αυτής της αθλιότητας"




τα κείμενα που ακολουθούν, γράφτηκαν για την εφημερίδα "τα φέρνουμε όλα Τούμπα" που εκδίδει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας.

Με τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών

ΠΩΣ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ?             

ΣΕΒΑΣΤΗ :  Oι καθαρίστριες αποτελούν μια δυναμική και έντονη παρουσία στο χώρο των κινητοποιήσεων. Στόχος του αγώνα μας δεν είναι μόνο η διεκδίκηση της επιστροφής στην εργασία μας, αλλά και η αντίσταση στη βάρβαρη αυτή πολιτική που στόχο έχει όχι απλά να πλήξει, αλλά να ισοπεδώσει τα μεσαία κοινωνικοοικονομικά στρώματα και να εξαθλιώσει τους πιο αδύναμους. 
Το σημαντικό είναι πως η προσπάθεια αυτή έχει τη συμπάθεια και τη στήριξη σχεδόν όλης της κοινωνίας, ενώ παράλληλα έχει αποκτήσει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Γυναίκες, χαμηλών τυπικών προσόντων όπως κάποιοι μας αποκαλούν, τολμούν να σηκώσουν το ανάστημα και να διεκδικήσουν το αυτονόητο.  Δηλαδή το δικαίωμα στη εργασία και την αξιοπρέπεια.
Δεν τρέφουμε πλέον αυταπάτες. Γνωρίζουμε πως οι φωνές μας δύσκολα φτάνουν στα υπουργικά γραφεία, αλλα και όταν τελικά τα καταφέρουν το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Εμπαιγμός και κοροϊδία! Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε για την ανατροπή αυτής της αθλιότητας. Δε θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας. Θα μας βρίσκουν η καθημερινά μπροστά τους μέχρι την τελική δικαίωση. Ο αγώνας θα κλιμακωθεί. Πιστεύω πως για άλλη μια φορά πρέπει να βγάλουμε τα σκουπίδια στον κάδο των απορριμμάτων.    


                                             
ΠΟΙΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ?  
  ΣΕΒΑΣΤΗ :  O κλάδος μας δεν είναι ο μοναδικός που έχει πληγεί από τη διαθεσιμότητα στο χώρο του δημοσίου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα. κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις, μειώσεις μισθών, ενώ παράλληλα αυξάνεται το κόστος ζωής. Οι κοινωνικές παροχές  σε βασικούς τομείς όπως η υγεία και η παιδεία είναι σχεδόν ανύπαρκτες. οι άνθρωποι δυστυχούν. Πολλοί αντιμετωπίζουμε πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Είμαστε στα όρια μας. η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας είναι ο πρώτος στόχος. η θετική στάση απέναντι στις συλλογικές δράσεις και κινητοποιήσεις είναι ένα σημαντικό βήμα αλλα δεν αρκεί.
   Χρειάζεται να μετουσιωθεί σε πρόθεση και πράξη. θεωρώ πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μεγαλύτερη αγωνιστική διάθεση από περισσότερους κλάδους. οι κοινές διεκδικήσεις και οι αυθόρμητες αντιδράσεις χρειάζεται να πάρουν μια πιο κινηματική μορφή. Η πρόθεση συνεργασίας, ο κάλος συντονισμός, η συμπαράσταση, η εξωστρέφεια, η μαζικότητα και ο προσανατολισμός σε ένα κοινό σκοπό μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όλοι συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι. Ας βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις ξεπερνώντας τους φόβους μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Ας μην περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους. Όλοι έχουμε λόγους να αντιδράσουμε. Έχουμε χρέος απέναντι στον εαυτό μας αλλα και στις επόμενες γενιές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου