Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ !


Με τους απεργούς του εργοστασίου της Κόκα-Κόλα


τα κείμενα που ακολουθούν, γράφτηκαν για την εφημερίδα "τα φέρνουμε όλα Τούμπα" που εκδίδει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας.
ΠΩΣ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ?    
        
ΑΝΕΣΤΗΣ:   Ήταν 30/9/2013. Είχαμε πάει στη δουλειά μας και ενώ γυρίσαμε από τα δρομολόγια μας είδαμε έξω από το εργοστάσιο να μας περιμένουν 4 δικαστικοί κλητήρες και μας μοίραζαν τις απολύσεις με τη συνοδεία από 4 κλούβες ΜΑΤ, αστυνομικοί διευθυντές, ομάδες ΔΙΑΣ και άντρες της ασφάλειας. Εμείς αντιδράσαμε ψύχραιμα κάναμε γεν. συνέλευση και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε έναν αγώνα δίχως τέλος.

 Τολμήσαμε να αντισταθούμε απέναντι στο θηρίο που λέγεται κόκα κόλα. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα αγώνα κηρύσσοντας ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε. Με αφίσες, αυτοκόλλητα, αυτοκίνητα και ντουντούκες και με την διανομή φεϊγβολάν αρχίσαμε να ενημερώνουμε τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα μας συμμετέχοντας στο μποϊκοτάζ. Δημιουργήσαμε σελίδα στο fb (coca cola apergia), και στο twitter (coca cola strike). Τα αποτελέσματα ήρθαν γρήγορα. 

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας. Βρισκόμαστε σε απεργία εδώ και 155 ημέρες και το ηθικό μας είναι στα ύψη. Αντλούμε την δύναμη από τον κόσμο που μας στηρίζει. Η νίκη θα έρθει σύντομα. Μια νίκη που θα ανήκει σε όλη την εργατική τάξη. Μια νίκη που θα αναπτερώσει το ηθικό όλων των εργαζομένων. Μια νίκη που θα βάλει φρένο στα σχεδία της πλουτοκρατίας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί ενωμένοι.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

ΠΟΙΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ?  


ΑΝΕΣΤΗΣ: Από την αρχή του αγώνα μας βασιστήκαμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου. Τα αποτέλεσμα είναι θετικά πέραν του αναμενομένου. Η εταιρεία πιέστηκε παρά πολύ διότι βάση των στοιχείων που η ιδία κόκα κόλα ανακοίνωσε, οι πώλησης της σημείωσαν ιστορική πτώση της τάξεως του 30% σε όλη τη χωρά. Από κει και περά πρέπει η ευαισθητοποίηση να επεκταθεί και στους καταστηματάρχες που προωθούν τα προϊόντα της, βγάζοντας από τα μαγαζιά τους τα ξένα προϊόντα. 
 Έτσι μέσω του αγώνα μας από τη μια θα ξανανοίξει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και θα ξανά  βρουν πολλοί άνεργοι, και από την άλλη θα πείσουμε τον κόσμο να προτιμάει τα εγχώρια προϊόντα.
 Είναι ηθικά ανεπίτρεπτο μια εταιρεία η όποια ανδρώθηκε πανευρωπαϊκά με το ελληνικό καταναλωτικό κοινό και τον ιδρώτα εργαζομένων της χώρας, τώρα εν μέσω κρίσης παρ όλο που έχει τεραστία κέρδη (σ.σ. 1,000,000 ευρώ ημερησίως) να απαιτεί να καταναλώνεται στην Ελλάδα, προϊόν που παράγεται στην Βουλγαρία και φορολογείται στην Ελβετία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου