Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ - ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!


Δεν παραδίδουν τα πολυϊατρεία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ




Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δώσει διορία έως τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων
Αρνούνται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να παραδώσουν τα κτήρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του Οργανισμού και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δώσει διορία έως τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων. Τα πολυϊατρεία, θα παραµείνουν κλειστά για έναν μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ)
καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους».

Επίσης κάνουν λόγο για «βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Οι γιατρού του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτήριο στη διοίκηση, διοργανώνουν στις 9 το πρωί της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πολυϊατρείο και απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες «να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας».

Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά προγραμματίζει συγκέντρωση στις 7:30 αύριο το πρωί μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυϊατρεία στην Αττική και στην επαρχία.

«Τα πολυϊατρεία θα κλείσουν για 30 μέρες και όχι για πάντα», είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ. Όπως είπε, το κλείσιμό τους επιβάλλεται «για να ενωθούν τα δύο συστήματα που ήταν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», διευκρίνισε.

Όσον αφορά στο πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «ο κόσμος τρεις μήνες που κάνουν απεργία οι γιατροί και είναι κλειστά πώς εξυπηρετείται; Τρεις μήνες κλειστά είναι» και πρόσθεσε ότι «όπως εξυπηρετούνται αυτούς τους τρεις μήνες της απεργίας, δηλαδή μέσα από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που εξακολουθούν να λειτουργούν, μέσω των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων, και μέσω των κέντρων υγείας του ΕΣΥ, έτσι θα εξυπηρετηθούν και για τον ένα μήνα που γίνεται αυτή η διοικητική συνένωση».

«Όλοι όσοι φωνάζουνε έπρεπε να μου πουν γιατί δεν φώναζαν τρεις μήνες που κάνανε απεργία. Τώρα το θυμηθήκανε;» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, μπαίνει λουκέτο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο «μνημονιακός στόχος της πλήρους κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας και της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου