Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;;

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;


  Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση υπέρ της επένδυσης του χρυσωρυχείου στις Σκουριές Χαλκιδικής δήλωσε: «Θα βυθίσουμε την περιοχή στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην ανεργία, ή θα πάει μπροστά;». Όχι βέβαια! Να πάει μπροστά!

Αφού πρώτα σε κάνουν να πεινάσεις, σε κλέψουν, σε υποχρεώσουν να δεις τα παιδιά σου μετανάστες, μηδενίσουν τον μισθό σου, σε τρομοκρατήσουν, έρχονται ύστερα και σου λένε «θες ακόμη περισσότερη πείνα, φτώχεια, εξαθλίωση ή προτιμάς ένα γαμημένο ξεροκόμματο;».

Αύριο, σε κάποια άλλη περιοχή, κάποιος πρόεδρος Εργατικού Κέντρου θα πει χαιρετίζοντας κάποια άλλη επένδυση: «Μπορεί το χωριό μας να το λένε “χωριό του καρκίνου”, αλλά θα ακούσουμε τους λαϊκιστές ή θα πάμε μπροστά;».


Μεθαύριο κάποιος άλλος αρχισυνδικαλιστής σε μια άλλη περιοχή της Ελλάδας θα πει χαιρετίζοντας μια κάποια επένδυση: «Και τι πειράζει αν μαζί με τα νερά πίνουμε και λίγα σκατά; Δικά μας είναι! Είναι δυνατόν ν’ αφήσουμε την ευκαιρία για ανάπτυξη να πάει χαμένη;».
Παραμεθαύριο, κάποιος βουλευτής θα απευθυνθεί στους πεινασμένους λέγοντας: «Μας λένε οι … «οικολόγοι» (χαχαχα) ότι τα παιδιά σας θα έχουν προβλήματα υγείας από την επένδυση που σας φέρνει η κυβέρνησή μας. Μα, είναι εντελώς παράλογοι; Δεν ξέρετε εσείς που είστε γονείς και ξέρουν αυτοί το καλό των παιδιών σας; Τα προβλήματα υγείας είναι πιθανά, αλλά ο θάνατος από πείνα είναι σίγουρος. Τι προτιμάτε; Ορίστε! Απαντήστε τους εσείς, φίλες και φίλοι».
Μια άλλη μέρα, κάπου στην Ελλάδα, ένας δήμαρχος θα πει: «Θέλουν να μας τρομάξουν και μας μιλάνε για την επικινδυνότητα της επένδυσης που σήμερα υπερασπιζόμαστε. Μα είναι δυνατόν να μας τρομάξουν; Σήμερα η τεχνολογία δεν επιτρέπει ατυχήματα. Το μόνο που μπορούμε να φοβόμαστε είναι η φτώχεια αν χάσουμε την επένδυση».
Και κάποια στιγμή, υποδεχόμενος ο πρωθυπουργός τους ξένους επενδυτές θα τους διαβεβαιώσει: «Όχι μόνο εξασφαλίζουμε τις επενδύσεις σας εξαφανίζοντας τους ταραξίες, όχι μόνο έχουμε απαγορεύσει τις απεργίες, όχι μόνο σας προσφέρουμε δωρεάν εργατικό δυναμικό, αλλά υποσχόμαστε ότι η διαμονή σας θα είναι αξέχαστη. Ένα μικρό ευχαριστώ για όσα επενδύσατε».
«Μπροστά στο φάσμα της ανέχειας, της φτώχειας και της ανεργίας, η εθνική πορνεία είναι η καλύτερη λύση» κατέληξε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο λαό του.

March 3rd, 2013 | Author:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου