Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ 15χρονης μαθήτριας στην Ιερισσό!

προσαγωγές και 15χρονων!


64863_426510370771105_2049323514_n.jpg
   Στην προσαγωγή μιας 15χρονης (!) μαθήτριας A` Λυκειου στην Ιερισσό θα προχωρήσει το απόγευμα η ασφάλεια στην Χαλκιδική. Τα μικρά παιδιά του χωριού βιώνουν εδώ και μέρες την προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για την σωτηρία του τόπου τους από τους χρυσοθήρες ενώ πλέον είναι φανερό ότι έχουν επηρεαστεί όλες οι λειτουργίες του χωριού ακόμη και της σχολικής διαδικασίας. Η ασφάλεια πήρε τηλέφωνο στο σχολείο, ούτε καν στους γονείς του παιδιού, προκειμένου να ενημερωθεί η μαθήτρια ότι το απόγευμα πρόκειται να οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για να καταθέσει. Οι μαθητές του σχολείου έχουν συγκεντρωθεί ήδη έξω από το αστυνομικό τμήμα διαμαρτυρόμενοι για την προσαγωγή της συμμαθήτριάς τους ενώ παράλληλα οι καμπάνες χτυπούν στέλνοντας το μήνυμα ότι το χωριό βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Να σημειωθεί ότι χθες έγιναν έντεκα προσαγωγές ατόμων.


" Η τελευταία αυτή προσαγωγή, ξεπερνά κάθε όριο λογικής, ακόμη και στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού στις Σκουριές." αναφέρει σε ανακοίνωσή του το "Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού" καταγγέλοντας την καταστρατήγηση του Συντάγματος, την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, την αστυνομική αυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας που οδηγεί στις προσαγωγές και τη στοχοποίηση ανηλίκων.
"Αυτή τη στιγμή μαθητές και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Ιερισσού. Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται τα παιδιά μας στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και καθαρός. Σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης, φίμωσης και συκοφάντησής του, απαντάμε ότι:Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε! Θα προστατέψουμε τον τόπο και τα παιδιά μας!" αναφέρει τέλος το Συντονιστικό
απο το alterthess

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου