Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΔΕΗ ..ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΤΕΛΙΚΑ Η ΝΕΑ ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ   ...ΑΦΕΛΕΙΣ !
 
  1.   ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ,  ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΔΗΜΟΥΣ ... ΕΝΑΣ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ... ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ - ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ!
  • ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ  -ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ-  ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ... ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ !!
  • ΤΩΡΑ ΕΠΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ... ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2013 ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

2. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ  ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ
  • ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΚΙΝΗΤΟΥ -ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ-
  • ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
  •  ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟ..ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ!!!
  • ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ -ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ- ΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΑ 50ΡΙΚΟ ΤΟΤΕ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!!  ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ...ΣΑΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ!!
 ΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ή ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ...ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

 ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 

ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ
 
ΥΓ. ΗΔΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΑΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ... ΦΟΡΟΥ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ!! ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ  ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ
 
  ακολουθεί η εγκύκλιος του  ΥΠΟΙΚ

Αλλαγές στο χαράτσι της ΔΕΗ

Αλλαγές στο χαράτσι της ΔΕΗ
Διευκρινιστική εγκύκλιο για την αντιµετώπιση των ζητηµάτων που ανακύπτουν κατά την διαχείριση του "χαρατσιού" στα τιμολόγια της ΔΕΗ εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών.
Οι διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ αφορουν τις περιπτώσεις που ο υπόχρεος δικαιούται απαλλαγής ή μειωμένου συντελεστή, την περίπτωση που δηλώνει αδυναμία να το καταβάλλει και επιθυμεί τον διαχωρισμό του από το τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά και την περίπτωση που αλλάζει πάροχο.


Αναλυτικότερα, το ΥΠΟΙΚ παρείχε διευκρινίσεις για τις παρακάτω περιπτώσεις:
Α. Ο υπόχρεος δικαιούται πλήρους απαλλαγής.
Αν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγή, υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., σύµφωνα µε το υπόδειγµα 1 της ΠΟΛ.1056/2.3.2012 Α.Υ.Ο., προσκοµίζοντας και τα αναφερόµενα σε αυτή δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αµέσως στο πρόγραµµα του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. από τον υπόχρεο.
Β. Ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. µε µειωµένο συντελεστή.
Αν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. µε µειωµένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανεκκαθάρισης του τέλους µε µειωµένο συντελεστή, σύµφωνα µε το υπόδειγµα 1 της ΠΟΛ.1056/2.3.2012 Α.Υ.Ο. στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., προσκοµίζοντας και τα προβλεπόµενα δικαιολογητικά. Η ∆.Ο.Υ., εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση προβαίνει σε νέα εκκαθάριση. Στη συνέχεια ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες, όπως έχουν προκύψει µετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθµός διπλοτύπου στην εφαρµογή Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ..
Γ. Ο υπόχρεος επιθυµεί την αποκοπή του ΕΕΤΗ∆Ε, από τον λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος ή δηλώνει αδυναµία καταβολής του.
Αν ο υπόχρεος επιθυµεί, οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο να αποκοπεί το ΕΕΤΗ∆Ε από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, προσέρχεται στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., υποβάλει το υπόδειγµα 6, καταβάλει την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του έτους 2012, καταχωρείται ο αριθµός διπλοτύπου στην εφαρµογή και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ..
Αν ο υπόχρεος δηλώνει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, προκειµένου να αποκοπεί το τέλος από το λογαριασµό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος, απαιτείται η καταβολή ποσού τουλάχιστον 50,00€, ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ..
Σας υπενθυµίζουµε ότι ο αρµόδιος προϊστάµενος, µετά από αίτηση του φορολογουµένου, µπορεί (εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της περ. β του τελευταίου εδαφίου της παρ. 11 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011) να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόµενες δόσεις, είτε τον περιορισµό του ύψους του τέλους.
∆. Αλλαγή παρόχου
Σε περίπτωση αλλαγής προµηθευτή ηλεκτρικού ρεύµατος (παρόχου), καταβάλλεται στην αρµόδια ∆.Ο.Υ. η τρέχουσα και οι τυχόν ληξιπρόθεσµες δόσεις του ΕΕΤΗ∆Ε έτους 2012 και η ∆.Ο.Υ. χορηγεί άµεσα βεβαίωση για αλλαγή παρόχου σύµφωνα µε το υπόδειγµα 5 της ΠΟΛ.1056/2.3.2012 Α.Υ.Ο.. Το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ∆.Ο.Υ.. Εφόσον ο υπόχρεος δηλώσει αδυναµία καταβολής ολοκλήρου του απαιτούµενου ποσού, απαιτείται η καταβολή ποσού τουλάχιστον 50,00€, ώστε να πραγµατοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρµόδια ∆.Ο.Υ., προκειµένου να χορηγηθεί η βεβαίωση αλλαγής παρόχου.
Ο ∆Ε∆∆ΗΕ θα ενηµερώνεται καθηµερινά µε ηλεκτρονικό τρόπο, για όλες τις ενέργειες που γίνονται από τις ∆.Ο.Υ. µέσω της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).
Τέλος σας ενηµερώνουµε ότι, πληροφορίες για το χειρισµό του Ε.Ε.Τ.Η.∆.Ε. έτους 2012 υπάρχουν και στην ηλεκτρονική εφαρµογή του ΕΕΤΗ∆Ε, η οποία είναι ανοικτή στις ∆.Ο.Υ..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου