Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Την Τετάρτη 4 Απρίλη 2012 έγινε στο στέκι μας ενημέρωση συζήτηση από τους εκπροσώπους των Επιτροπών Αγώνα από την Χαλκιδική.
Αν μπορούμε να πούμε  δυο λόγια από την ενημέρωση είναι ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια -κράτους -τοπικής αυτοδιοίκησης και ΜΜΕ να μας πείσουν ότι μια από τις λύσεις για τα προβλήματα της χώρας είναι και η δημιουργία μεταλλείων στην Χαλκιδική. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά αντίθετα βάζει μια βόμβα στην περιοχή.  Βόμβα περιβαλλοντολογική οικολογική και κοινωνική.
Παρά το γεγονός ότι επιστημονικοί φορείς έχουν εκτιμήσει το έργο ως καταστροφικό για τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή και παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας η κυβέρνηση επιμένει στην κατεύθυνση της εκμετάλλευσης προς όφελος των ιδιωτών. 
Το Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών χρυσού και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στα σχέδια καταστροφής της περιοχής μας με όποιο πρόσφορο μέσο διαθέτουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου