Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κυβέρνηση-ΔΕΗ απειλούν με κόψιμο του ρεύματος!

ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ !   ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ !!!


ΤΡΙΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ 10πμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ


    Η ΔΕΗ λειτουργώντας -πλέον- σαν παράρτημα του φορο-εισπρακτικού μηχανισμού που έχει στήσει η κυβέρνηση κατ΄εντολή της ΤΡΟΪΚΑΣ προχώρησε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΗ σε διακοπή του ρεύματος σε συμπολίτη μας στην Τούμπα. Άμεση ήταν η απάντηση του δικτύου αλληλεγγύης της πρωτοβουλίας κατοίκων τούμπας που με ηλεκτρολόγους προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση του ρεύματος!
Το τελευταίο διάστημα πανελλαδικά σημειώνονται σποραδικές προσπάθειες της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε νοικοκυριά!!
  Η κυβέρνηση με αυτές τις κινήσεις προσπαθεί από τη μια να μας τρομοκρατήσει κι από την άλλη να μετρήσει αντιδράσεις για να δει πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.
ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ
  Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης ΓΑΠ να επιβάλλει το ΧΑΡΑΤΣΙ στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, μπλοκαρίστηκε από τις μαζικές αντιδράσεις μας. Αυτό που εμπόδισε και την συγκυβέρνηση να προχωρήσει στα ΚΟΨΙΜΑΤΑ ήταν η μαζική ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ και η πανελλαδική κινητοποίηση πρωτοβουλιών, σωματείων, συλλογικοτήτων, δήμων κλπ., που δημιούργησαν ένα ΦΡΑΓΜΟ στις κυβερνητικές προθέσεις ενώ προετοίμαζαν μαζική απάντηση στα συνεργεία που θα επιχειρούσαν κοψίματα!
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!
 Το γεγονός πως το συγκεκριμένο κόψιμο στην Τούμπα έγινε Παρασκευή(!!)  γίνεται ακόμα πιο προκλητικό,  αφού η οποία διαμαρτυρία στην ΔΕΗ ...δεν μπορούσε να γίνει πριν την Δευτέρα το πρωί!!  Δηλαδή δεν διστάζουν να αφήσουν κάποιον χωρίς ρεύμα για 3 μέρες !! Αδιαφορούν για τις όποιες ανάγκες του κάθε πολίτη, της κάθε οικογένειας!
  Στο Εύοσμο τα συνεργεία των εργολάβων βγήκαν «παγανιά» βραδάκι!! Δεν χτυπάνε ούτε κουδούνι, δεν ξέρουν αν έχει παιδιά που είναι μόνα, δεν νοιάζονται αν είναι άρρωστος με οξυγόνο, δεν εξαιρούν ούτε τους εδώ και τέσσερα χρόνια άνεργους, που έκαναν αίτηση εξαίρεσης στο οικονομικών!
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ …
  Η συγκυβέρνηση της Τρόικας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με συναίνεση ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ), παρόλο που είναι –υποτίθεται- σε προεκλογική περίοδο, δίνει καθημερινά εξετάσεις αποτελεσματικότητας στα ξένα αφεντικά. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ νέες μειώσεις  μισθών (15%) τον Ιούνιο! Εξαγγέλλουν 150.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο δημόσιο!  Το νέο φορολογικό-φορομπηχτικό νομοσχέδιο αυξάνει τους ήδη τεράστιους φόρους! Πετσοκόψαν τους μισθούς,καταρφουν τις Συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα! Η ΔΕΗ προχωρά σε αυξήσεις 35% στα τιμολόγια, ενώ εισπράττει φόρους (ΥΚΩ) που έχουν καταργηθεί! Σχεδόν κάθε μέρα υλοποιούν περικοπές στην Υγεία και Παιδεία!
  Την ίδια στιγμή λοιπόν που μας κόβουν το ρεύμα και απαιτούν «συλλογική προσπάθεια και θυσίες από όλους» δίνουν 35 δις ευρώ (επιπλέον των 105 δις) στους τραπεζίτες!! Φοροαπαλλαγές και κίνητρα στους βιομηχάνους! Γη και ύδωρ στους εφοπλιστές!
  Αυτοί που επικαλούνται την μείωση των εσόδων της ΔΕΗ για να δικαιολογήσουν τα κοψίματα, ας μας εξηγήσουν γιατί δεν εισπράττουν τα 180.000.000 ευρώ που οφείλουν τα υπουργεία -δηλ. το κράτος- στη ΔΕΗ;; Εκεί θα κόψουν το ρεύμα;
…ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Ν’ αντισταθούμε! Να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, μαζικά, αποφασιστικά!
Να παλέψουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, ενάντια στην επίθεση που δεν έχει τέλος!
Να καταργήσουμε τα χαράτσια! Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, το δικαίωμα στη δουλειά, την ασφάλιση, την υγεία, την εκπαίδευση των παιδιών μας!
  Κανένας αγώνας όμως δεν γίνεται χωρίς την δική μας συμμετοχή.
ΤΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
  • Δεν φοβόμαστε! Κανείς δεν είναι μόνος του!
  • Κλειδώνουμε τους μετρητές της οικοδομής. Ενημερώνουμε γνωστούς, φίλους και γείτονες.
  • Ενημερώνουμε άμεσα το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για απόπειρα ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
  • Σε περίπτωση που κόψουν το ρεύμα επικοινωνούμε με την Πρωτοβουλία για την επανασύνδεση
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ!
  • Κανένα κόψιμο του ρεύματος! Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!
  • Άμεση επανασύνδεση σε όσους  η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, χωρίς την καταβολή τελών!
 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου