Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ;
           
 Το ΄21 ξεσηκώθηκαν οι «ραγιάδες» για να διώξουν τους σουλτάνους καταχτητές και τους κοτζαμπάσηδες, που αφέντευαν τη ζωή τους. Αυτοί που κυριάρχησαν στο τέλος ήταν ξανά οι κοτζαμπάσηδες και οι τσιφλικάδες, οι Κωλέττηδες και Μαυροκορδάτοι και οι «μεγάλες δυνάμεις». Τους λαϊκούς ηγέτες του αγώνα τους δολοφόνησαν μέχρις ενός: Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης, Βασιλείου, Καρατζάς, Λογοθέτης και τόσοι άλλοι… Στις πρώτες εκλογές πήραν μέρος τρία κόμματα: το φιλογαλλικό, το φιλοαγγλικό και το φιλορωσικό! Η χώρα μπήκε σιγά σιγά στην απόλυτη κυριαρχία των αγγλογάλλων, με απανωτές πτωχεύσεις και υπερχρεωμένη, με τα κακόφημα «δάνεια της Αγγλίας», που πλήρωσε ο λαός χίλιες φορές…
            Ίδιο και χειρότερο το σκηνικό και σήμερα! Οι ξένοι αφέντες, η ξένη ακρίδα, οι Αμερικάνοι, οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ, ρημάζουν τη χώρα και το λαό, τη χρεώνουν και την ξαναχρεώνουν, λεηλατούν τον πλούτο της χώρας, υποθηκεύουν τη ζωή και το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Μεροκάματα, μισθοί και συντάξεις εκμηδενίζονται, ενώ οι τιμές των αγαθών και υπηρεσιών λαϊκής ωφέλειας ανεβαίνουν. Η ανεργία ρημάζει το λαό και τη νεολαία. Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις είναι μεσαιωνικές, ενώ η ανασφάλιστη, «ελαστική» εργασία γίνεται καθεστώς. Οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα νοσοκομεία κλείνουν ή συγχωνεύονται, διαλύονται. Τα σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται, τα σχολικά κτίρια χωρίς τα στοιχειώδη, η εκπαίδευση για το λαό και τα παιδιά χάνεται. Ιδιωτικοποιούνται τα πάντα. Την ίδια στιγμή, τα χαράτσια και οι φόροι σφίγγουν τη θηλιά στους λαϊκούς ανθρώπους, τα νοικοκυριά ρημάζονται, τα σπίτια βγαίνουν στο σφυρί, οικογενειάρχες και νεολαίοι οδηγούνται στην αυτοκτονία. Πρωτοφανής λεηλασία του λαού και της χώρας στο όνομα της κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Οι ξένοι δυνάστες και η ντόπια πλουτοκρατία θησαυρίζουν απ’ την εξαθλίωση του λαού μας…
            Ν’ αντισταθούμε! Να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, μαζικά, αποφασιστικά!
Να παλέψουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, ενάντια στην επίθεση που δεν έχει τέλος! Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, το δικαίωμα στη δουλειά, την ασφάλιση, την υγεία, την εκπαίδευση των παιδιών μας!
 Να καταργήσουμε τα χαράτσια!
            Για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική των εκμεταλλευτών μας και να υπερασπιστούμε τη ζωή μας χρειάζεται να οργανωθούμε παντού, εκεί που ζούμε, δουλεύουμε, σπουδάζουμε. Οι μηχανισμοί βίας και καταστολής, που μας πνίγουν στα χημικά και μας ματοκυλούν, απαιτούν τη μαζική και αποφασιστική πάλη των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα λύσει τα προβλήματά μας αν δεν παλέψουμε εμείς γι’ αυτά.
-                      ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ ΜΑΣ!
-                      ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου