Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!



ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ

Η ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ψήφιση του μνημονίου και την είσοδο της χώρας στο καθεστώς της επιτήρησης από Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (τρόικα). Στον χρόνο αυτόν εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη και πιο βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που έχει σημειωθεί μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Οι περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις, οι απολύσεις και η ανεργία, η εργοδοτική αυθαιρεσία και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά αυτής της επίθεσης.

Παράλληλα και νέα μέτρα ετοιμάζονται αυτήν την περίοδο από τα κυβερνητικά επιτελεία, μέτρα για την εξομοίωση προς τα κάτω των μισθών στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα όσο και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και οργανισμών κοινής ωφέλειας στο όνομα δήθεν μιας δημοσιονομικής εξυγίανσης και αποπληρωμής του χρέους, στην πραγματικότητα για τη στήριξη της κερδοφορίας του ληστρικού τραπεζιτικού – και όχι μόνο – κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.

Η εφαρμογή της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, πέρα από την τοπική αυτοδιοίκηση, και στους τομείς της υγείας και της παιδείας διαλύει κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης. Οι συγχωνεύσεις-κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, το χαράτσι των 5 ευρώ στις ιατρικές εξετάσεις καταλύουν και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικής πολιτικής που είχαν απομείνει.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες δοκιμάζονται σκληρά τόσο από τον οικονομικό μαρασμό– μια βόλτα στην τοπική αγορά της Τούμπας, όπου κυριαρχούν τα «λουκέτα» και η ερημοποίηση, αρκεί για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος του προβλήματος – όσο και από μια συνολικότερη υποβάθμιση των όρων ζωής και εργασίας.

Όμως μέσα σε αυτόν τον πολύ δύσκολο για τον ελληνικό λαό χρόνο, η επίθεση δεν έμεινε αναπάντητη. Από τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και των 300 εργατών–μεταναστών, από μια σειρά πρωτότυπων και δυναμικών κλαδικών αγώνων που ξέσπασαν ως τα μεγάλα απεργιακά ραντεβού της 5ης Μάη και 15ης Δεκέμβρη πέρσι αλλά και της 23ης Φλεβάρη εφέτος, από τα κινήματα των γειτονιών ως και τα κινήματα ανυπακοής που εκδηλώθηκαν ως απάντηση στην κυρίαρχη πολιτική, ο ελληνικός λαός έδειξε ότι δε σκύβει το κεφάλι, ότι αναζητά τις λύσεις στη συλλογικό αγώνα, ότι τελικά η μάχη ούτε τελείωσε ούτε κρίθηκε ακόμα.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες της Τούμπας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, σας καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 11 Μάη. Είναι κομβικής σημασίας η επιτυχία της απεργίας, η μαζικότητα των απεργιακών μπλοκ έτσι ώστε η δυνάμεις της εργασίας, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, να βρεθεί σε καλύτερες θέσεις μάχης στις δύσκολες μέρες που ακόμα βρίσκονται μπροστά μας. Η επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικα όχι απλά ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ίσως και αιώνων, αλλά ενάντια στην ίδια τη ζωή και την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων Ελλήνων δε μπορεί να απαντηθεί παρά από έναν παρατεταμένο λαϊκό αγώνα σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Ας αποτελέσει η απεργία της 11ης Μάη κόμβο για το ξεδίπλωμα ενός τέτοιου αγώνα…
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΗ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου