Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΜΑΤ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!!

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!! 

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν εισέλθει μέσα στην πόλη της Κερατέας, κοντά στην κεντρική λεωφόρο, για δεύτερη φορά (η πρώτη στις 8/2) και κάνουν χρήση χημικών.

Τα καταστήματα της πόλης είναι τα περισσότερα κλειστά καθώς αρκετοί καταστηματάρχες δεν μπορούν καν να πλησιάσουν σε αυτά.
Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη ισχύος και εκφοβισμού των κατοίκων που αντιστέκονται για περισσότερο από τρεις μήνες τώρα.


Στους γύρω λόφους γίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι πετούν πέτρες και μολότωφ και οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.


πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_1983.html#ixzz1I1xwXZ7s
 
Πολεμικό είναι το κλίμα που επικρατεί στην Κερατέα με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους κάτοικους που διαφωνούν με τη δημιουργία ΧΥΤΑ. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ η Λεωφόρος Λαυρίου είναι αποκλεισμένη πολλά χιλιόμετρα πριν τη Κερατέα.


Αστυνομικές διμοιρίες των ΜΑΤ, βρίσκονται αυτή την ώρα μέσα στο χωριό, δίπλα σε κατοικημένα σπίτια και χωρίς να λογαριάζουν παρουσία ηλικιωμένων και ανήλικων παιδιών επιτίθενται με δεκάδες χημικά στους κάτοικους, που δεν δείχνουν να πτοούνται και να υποχωρούν ούτε στο ελάχιστο.

Με μεγάφωνα γυρίζουν στους δρόμους του χωριού και καλούν τους πολίτες να δώσουν το δυναμικό παρόν στα μπλόκα, ενώ χτυπούν κατά διαστήματα και οι καμπάνες των εκκλησιών.

Όλο το χωριό σαν μια γροθιά βρισκείται αυτή τη στιγμή στα μπλόκα και είναι έτοιμοι για δυναμικότερη αντίσταση ολόκληρο το βράδυ.

«Τα παιδία μας έχουν αρρωστήσει, στο γιατρό τα έχουμε τα περισσότερα από τα χημικά και τα δακρυγόνα. Οι αστυνομικοί βαράνε στο ψαχνό», δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

«Αν είναι άντρες να έρθουν μέσα στο χωριό με όλη τους την εξάρτηση αλλά να αφήσουν τα χημικά στην άκρη. Eκεί θα δείξουν αν είναι άντρες», δηλώνει μια άλλη κάτοικος.

Οι σφοδρές συγκρούσεις, ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να ανοίξουν το δρόμο που οι κάτοικοι έκλεισαν χθές με μπάζα.

Από τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων τραυματίστηκαν ένας πολίτης και ένας αστυνομικός.

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_1983.html#ixzz1I1yK1iMx

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου