Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ



ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΕΩΝ.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ.
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ.
ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΩΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΑΣΘ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ .
"ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ" !!
ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ!!


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !! ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ! ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!

  • ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ!
  • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Μειωμένο εισιτήριο στους άνω των 65, δωρεάν για τα παιδιά έως 6 ετών

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Με βελτιωτικές κινήσεις στην ισχύ του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ, μειωμένο εισιτήριο για ηλικιωμένους και δωρεάν μετακινήσεις για παιδιά απαντά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις αντιδράσεις των πολιτών για τις αυξήσεις από την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δεν αλλάζει τίποτε στο κόστος της μίας μετακίνησης και των εισιτηρίων διαρκείας.

Με σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Σπύρου Βούγια και προωθείται προς έγκριση, επέρχονται τέσσερις τροποποιήσεις στην απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ από την 1η Φεβρουαρίου.

Βάση της νέας υπουργικής απόφασης:
Το χρονικό εισιτήριο διάρκειας μιάμισης ώρας και κόστους 90 λεπτών θα ισχύει “από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή”. Με την αρχική απόφαση το εν λόγω εισιτήριο είχε ισχύ για μετακινήσεις μόνο προς την ίδια κατεύθυνση, για παράδειγμα κάποιος που ανέβαινε σε λεωφορείο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό θα μπορούσε να κατευθυνθεί μόνο προς τα ανατολικά, π.χ. Βούλγαρη, χρησιμοποιώντας δύο αστικά λεωφορεία. Με τη βελτίωση μπορεί να μετακινηθεί ανατολικά και να επιστρέψει δυτικά εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του εισιτηρίου.

Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 6 ετών “δεν υποχρεούνται στην καταβολή κομίστρου, πέραν του κομίστρου που καταβάλλεται από το πρόσωπο που το συνοδεύει, μετά του οποίου θεωρείται ότι αποτελεί έναν και τον αυτό επιβάτη”, όπως ορίζεται στο σχέδιο της ΚΥΑ.

Εκτός από τους φοιτητές, τους μαθητές, τους πολύτεκνους και τα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μειωμένο εισιτήριο θα δικαιούνται από την 1η Φεβρουαρίου και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. “Οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, που φέρουν και επιδεικνύουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο προσδιορισμού της ταυτοπροσωπίας και της ηλικίας”.

Οι κάτοχοι εισιτηρίου της “Πολιτιστικής Γραμμής” του ΟΑΣΘ, το οποίο κοστίζει 2 ευρώ το κανονικό και 1 ευρώ το μειωμένο, θα μπορούν στη διάρκεια της ημέρας να αποβιβάζονται σε μια η περισσότερες στάσεις του δρομολογίου και να συνεχίζουν με επόμενα δρομολόγια της πολιτιστικής γραμμής.

Το σχέδιο της ΚΥΑ αναμένεται να υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και να ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου και στους άνεργους.

Οι τιμές των υπόλοιπων εισιτηρίων θα διατηρηθούν αυξημένες. Το κόστος του κανονικού εισιτηρίου για μία μόνο μετακίνηση 80 λεπτά (μειωμένο 40 λεπτά), το εισιτήριο 24 ωρών στα 4 ευρώ (μειωμένο 2 ευρώ).


Μπλόκο στο ΑΠΘ για δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι "Επιβάτες Θεσσαλονίκης"
Της Φανής Σοβιτσλή
   ΕΦΗΜ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Νέες εξορμήσεις, με καταλήψεις αστικών λεωφορείων και συλλαλητήρια στους δρόμους, προγραμματίζουν τα μέλη της κίνησης "Επιβάτες Θεσσαλονίκης", διαμαρτυρόμενα για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ. Χθες το απόγευμα δεκάδες άτομα διαδήλωσαν με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ σήμερα θα καταλάβουν την πρυτανεία του ΑΠΘ, ζητώντας δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών με τα αστικά λεωφορεία.

Οι "Επιβάτες" κατέλαβαν χθες το απόγευμα τα οκτώ λεωφορεία των γραμμών 32, 27, 14, 10, 11 και άλλα, προτρέποντας τους επιβάτες να μην ακυρώνουν τα εισιτήριά τους, παρά τις αντιδράσεις που συνάντησαν από τους οδηγούς. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι φοιτητές - μέλη των "Επιβατών Θεσσαλονίκης" πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ζητώντας να ισχύσει η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών με τα αστικά λεωφορεία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των "Επιβατών" Τάκη Θεοδωρόπουλο, στόχος της σημερινής διαμαρτυρίας είναι να πάρει θέση η πρυτανεία, να εκδώσει ψήφισμα, με το οποίο θα ζητά από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ τη δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών, δεδομένης της γενικότερη ακρίβειας και της μεγάλης αύξηση στα εισιτήρια του οργανισμού.

Αύριο οι "Επιβάτες Θεσσαλονίκης", που αποτελούν θεματική επιτροπή των επιτροπών "Ακρίβεια Stop" θα αναπτύξουν το σκεπτικό των διαμαρτυριών τους, ενώ θα αναφερθούν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Το απόγευμα, γύρω στις 5.00, τα μέλη της κίνησης θα συγκεντρωθούν εκ νέου στο άγαλμα του Βενιζέλου, προκειμένου να προχωρήσουν σε νέες καταλήψεις αστικών λεωφορείων.

Το Σάββατο, στις 11.30 π.μ., οι "Επιβάτες" οργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν και να διαδηλώσουν ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων. Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, τέλος, οι "Επιβάτες Θεσσαλονίκης" θα προχωρήσουν σε συνέλευση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις τους. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της κίνησης πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οι καταλήψεις και οι διαμαρτυρίες δεν θα σταματήσουν αν δεν δοθεί λύση στα αιτήματα που θέτουν κατά των αυξήσεων και της ακρίβειας.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου