Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ;;;

Δόσεις και υποδόσεις, αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξυπηρέτηση του χρέους, τρίτο μνημόνιο… Τι αλήθεια σημαίνουν οι λέξεις με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από κυβέρνηση, κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και μέσα ενημέρωσης; Πόσο αλήθεια στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής μας όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια;

Φόροι παλιοί και νέοι, φόροι παντού εκτός από τα κέρδη των πλούσιων και ισχυρών αυτού του τόπου. Όσο κοινωνικό κράτος έχει απομείνει από τις επιθέσεις των τελευταίων χρόνων μπαίνει στο στόχαστρο του νέου μνημονίου ενώ πωλούνται και ιδιωτικοποιούνται τα πάντα, από τις παραλίες, τα ακίνητα, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις υποδομές της χώρας μέχρι τις δημόσιες υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά.
Έρχονται νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, όπως πάντα σε βάρος των πολλών και αδυνάτων. Δουλειά μέχρι την τελευταία μας πνοή και συντάξεις πείνας είναι ό,τι μας επιφυλάσσουν. Η εκπαίδευση και η υγεία σε διαρκή υποβάθμιση περιβάλλονται και με νέους κοινωνικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς. Τα χρέη και η ανέχεια πνίγουν κάθε ελληνική οικογένεια ενώ στο σφυρί ετοιμάζονται να βγουν τα ίδια τα σπίτια του κόσμου. Η αποδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας όχι μόνο συνεχίζεται αλλά εντείνεται με την επίθεση και στον αγροτικό κλάδο. Και φυσικά ανεργία… Ανεργία παντού, απελπισία και μετανάστευση. Είναι η πραγματικότητα και το… μέλλον κάθε νέας και νέου σε αυτόν τον τόπο.
Ε, λοιπόν όχι… Οι πολιτικές αυτές δεν ήταν και δεν είναι για το… καλό μας. Οι πολιτικές αυτές δεν ήταν και δεν είναι για το ξεπέρασμα της κρίσης και την ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας. Οι πολιτικές που ασκούνται σε βάρος μας εκπορεύονται από τα ίδια εκείνα οικονομικά και πολιτικά κέντρα σε εσωτερικό και εξωτερικό, από τα ίδια σκοτεινά γραφεία σε Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες, που όχι μόνο απομυζούν οικονομικά τους λαούς εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη μέσα στην κρίση αλλά δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν τον κόσμο και να τον οδηγήσουν στον θάνατο και την προσφυγιά για να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα. Το δράμα των προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο και ολόκληρη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο αποτελεί προειδοποίηση για εμάς και για όλους τους λαούς του κόσμου. Αυτοί που κυβερνούν τις τύχες του κόσμου είναι αδίστακτοι εγκληματίες και αποτελεί στοιχειώδες καθήκον όλων μας ο αγώνας για την ανατροπή τους.
Χρειάζεται, απαιτείται να σταθούμε ξανά όρθιοι, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και όχι σε όσους πρόδωσαν και εξακολουθούν να προδίδουν τους πόθους, τους κόπους και τις θυσίες του λαού μας. Είναι ανάγκη να στηρίξουμε και να στηριχθούμε στον διπλανό μας, τον γείτονα και τον συνάδελφο.
Μόνος δρόμος η οργάνωση του κόσμου απέναντι σε όσα τον καταδυναστεύουν, τον εξαθλιώνουν, τον σκοτώνουν.
Μόνη μας επιλογή η αντίσταση και η ανατροπή των πολιτικών της φτώχειας, της μιζέριας και του πολέμου.
Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη δίνουμε ραντεβού στους δρόμους.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις
όχι για χάρη των ξεπουλημένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος
 αλλά για τη ζωή και την αξιοπρέπεια τη δική μας, των παιδιών μας και των συμπολιτών μας.
ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ:
·        ΟΧΙ στις πολιτικές της λιτότητας και της ανεργίας
·        ΚΑΝΕΝΑΣ χωρίς σπίτι, ρεύμα, νερό
·        ΟΧΙ στο νέο πετσόκομμα του ασφαλιστικού
·        ΑΓΩΝΑΣ για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ
·        ΟΧΙ στον πόλεμο για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών

·        ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους πρόσφυγες 


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου