Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελία: «Δήλωση μετάνοιας» ζήτησε η Coca- Cola από απεργούς


Σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 και μετά από 25 μήνες απεργίας, κάποιοι απεργοί θέλησαν να επιστρέψουν στην δουλειά τους, στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης που λειτουργεί ως αποθήκη και χώρος διανομής.

Σύμφωνα με δήλωση- καταγγελία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης, «η διεύθυνση της πολυεθνικής εταιρείας, εντελώς αδικαιολόγητα και με εντελώς παράνομο και σκαιό τρόπο, θέλοντας να εξευτελίσει τους εργαζόμενους, απαίτησε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμούν να σταματήσουν την απεργία και να επιστρέψουν στην εργασία τους, ένα είδος δηλαδή δήλωσης μετανοίας, σαν να απώλεσαν ποτέ αυτοί τα νόμιμα και συνταγματικά δικαιώματά τους στην εργασία».

«Η εκδικητική και σαδιστική αυτή πρακτική υποτίμησης της αξιοπρέπειας των εργαζομένων από τα στελέχη των κεντρικών γραφείων της πολυεθνικής Coca Cola στην Αθήνα, δείχνει καθαρά ότι στο στόχαστρό τους είναι η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θέλοντας να επιβάλλουν συνθήκες εξανδραποδισμού στις σχέσεις εργοδοσίας και εργαζομένων στο χώρο της Θεσσαλονίκης», προσθέτει το σωματείο.

Τέλος, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «αυτή την πρακτική εις βάρος των συναδέλφων μας» και δηλώνουν «ότι οι πρακτικές εκβιασμού των golden boys της πολυεθνικής δε θα περάσουν». Επίσης διαμηνύουν «πως ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχισθεί μέχρι την τελική τους δικαίωση, που δεν είναι άλλη από την συνολική και απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης».

Πηγή: http://www.alterthess.gr/content/kataggelia-dilosi-metanoias-zitise-i-coca-cola-apo-apergoys

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου