Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ

Δελτίο ενημέρωσης για τη παρέμβαση στην ΕΥΑΘ  (2 Απρ. 2015,11 π.μ.)


Παλιότερη φώτο από την παρέμβαση στην ΔΕΗ
 Μετά τον εμπαιγμό της διοίκησης της ΕΥΑΘ το τελευταίο διάστημα, ο Συντονισμός κατοίκων-συλλογικοτήτων της Τούμπας μαζί με την Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσ/νίκης πραγματοποίησαν παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ.

  Παρά τα όσα πετύχαμε με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις μας (Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά εδώ και εδώ), η ΕΥΑΘ σκαρφίστηκε ένα εκβιαστικό τρόπο για να αναγκάσει ανήμπορους πολίτες να της εξοφλήσουν χρωστούμενους λογαριασμούς, θέτοντας ως απαράβατο όρο για την υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο την πληρωμή του τελευταίου λογαριασμού ΕΥΑΘ!  (Δείτε εδώ)


   Κατά τη παρέμβασή μας,μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας,μας είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι πρόκειται για λάθος! 
Βέβαια πως γίνεται κάθε φορά οι πολίτες όταν πηγαίνουν μεμονωμένα να υπαχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο,απαραίτητη εκβιαστική προϋπόθεση για αυτό να είναι η εξόφληση χρωστούμενων λογαριασμών, κι όταν πηγαίνουμε όλοι μαζί να έχει γίνει κάποιο λάθος; 

Μάλλον θα παίζει ρόλο η μαζικότητα και η αγωνιστική συνέπεια των παρεμβάσεών μας!

Πέρα από αυτά,ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα είναι η απόφαση της εταιρίας να αυξήσει το ποσό της "εγγύησης" για την αλλαγή ονόματος σε λογαριασμό απο 5 ευρώ που είναι σήμερα σε 100 ευρώ!

Κάτι τέτοιο φυσικά,στις σημερινές οικονομικές συνθήκες,θα δυσκολέψει πάρα πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό ως "εγγύηση"!

Πιέσαμε να δοθεί 6μηνη παράταση για τα 5 ευρώ και να γίνει μια εκστρατεία απο την εταιρία ώστε να μαθευτεί απο τους κατοίκους της πόλης.


Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι οι διακοπές νερού συνεχίζονται φτάνοντας τις 50 καθημερινά και ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αφορούν οικιακά τιμολόγια!
Κάτοικε της Τούμπας και της Θεσσαλονίκης,
Άν επιχειρήσουν να σου κόψουν το νερό ή αρνούνται εκβιαστικά να σε εντάξουν στο κοινωνικό τιμολογίο,




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου