Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤ. ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

 Το κάλεσμα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ :

Σαν Συντονισμός κατοίκων-συλλ/των της Τούμπας δε μπορούμε να ανεχθούμε αυτόν τον εμπαιγμό της ΕΥΑΘ και του κάθε παχυλόμισθου golden boy Παπαδάκη! 
Καλούμε κάθε κάτοικο της Τούμπας και της πόλης που δε μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ,απειλείται να του κόψουν το νερό,συνάντησε άρνηση για ένταξη του/της στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΑΘ, 
να έρθει τη Πέμπτη 2 Απρίλη,11 π.μ.,στη παρέμβαση που θα γίνει στα γραφεία της ΕΥΑΘ για να απαιτήσουμε όλοι μαζί: 

-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ 

-ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 
(π.χ. πληρωμή ΟΛΟΥ του ανεξόφλητου ποσού στην εταιρία, απαίτηση αλλαγής ονόματος στον λογαριασμό όπου πρέπει να καταβληθεί και ΝΕΑ εγγύηση κλπ) 

-ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ (καταβολή ΕΓΓΎΗΣΗΣ) 

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ


 και το άρθρο από το alterthess:

Παρέμβαση πραγματοποίησαν επιτροπές κατοίκων στην ΕΥΑΘ διαμαρτυρόμενες για τον "εμπαιγμό" εκ μέρους της διοίκησης για την ένταξη στα κοινωνικά τιμολόγια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, πέρασε περίπου ένας μήνας από την κινητοποίηση στα γραφεία της ΕΥΑΘ ενάντια στις μαζικές διακοπές υδροδότησης σε χιλιάδες οικογένειες- θύματα της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Στη συνάντηση της Επιτροπής στις 19/2 ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ «εκθείαζε την κοινωνική πολιτική της ΕΥΑΘ», τονίζοντας σε όλους τους τόνους, ακόμη και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι όσοι υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο θα δικαιούνται μειώσεις στο λογαριασμό και το σημαντικότερο, δε θα αντιμετωπίσουν ξανά τον κίνδυνο διακοπής υδροδότησης, θέτοντας ως μοναδική προϋπόθεση για την υπαγωγή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο την προσκόμιση συγκεκριμένων δικαιολογητικών (εκκαθαριστικού, κάρτα ανεργίας κτλ).

Καταγγελίες όμως που δέχτηκε η Επιτροπή δείχνουν ότι η ΕΥΑΘ “σκαρφίστηκε έναν εκβιαστικό τρόπο” για να αναγκάσει ανήμπορούς πολίτες να την εξοφλήσουν χρωστούμενους λογαριασμούς ως απαράβατο όρο για την υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο την πληρωμή του τελευταίου λογαριασμού. 

Τελικά στη σημερινή παρέμβαση ξεκαθαρίστηκε εκ μέρους της ΕΥΑΘ ότι δεν υπάρχει όρος για την υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο και πως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω λάθους πληροφόρησης.

Επίσης εκ μέρους των επιτροπών έγινε πρόταση σχετικά με την αλλαγή ονόματος (όχι για το κοινωνικό τιμολόγιο) να μην επιβαρύνεται με 100 ευρώ, πρόταση που θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΕΥΑΘ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου