Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

ΙΑΝΟΣ: Καταγγελία για την βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ σε απεργούς που υπερασπίζονταν την Κυριακάτικη Αργία


ΙΑΝΟΣ: Καταγγελία για την βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ σε απεργούς που υπερασπίζονταν την Κυριακάτικη Αργία

Άγριο ξύλο, χημικά και συλλήψεις απεργών έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ!
Άγρια επίθεση εξαπέλυσαν διμοιρίες των ΜΑΤ στους απεργούς του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου και τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Στον ΙΑΝΟ, εκείνη την ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωνε το βιβλιοπωλείο μαζί με τον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο". Σε ανύποπτο χρόνο τους διαδηλωτές περικύκλωσαν δυο διμοιρίες που έκαναν χρήση χημικών και χτύπησαν βάναυσα τους συγκεντρωμένους. Έχουν ήδη επιβεβαιωθεί πέντε προσαγωγές ανθρώπων που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα από τα ΜΑΤ. Εξ αυτών, οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι οι δυο εκ των προσαχθέντων/συλληφθέντων είναι πατέρας και γιος που έτυχε να περνούν την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ έξω από το βιβλιοπωλείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ΜΑΤ χτύπησαν αρχικά το γιο, ο πατέρας παρενέβη για να αποτρέψει τα χειρότερα και τότε δέχθηκε και ο ίδιος τη "φροντίδα" των κλομπ.
Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ Ακροπόλεως, δίχως να τους έχουν γνωστοποιηθεί οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται. Στο ΑΤ αναμένεται δικηγόρος. Κατά πληροφορίες, το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ υπέβαλε μήνυση σε βάρος των απεργών του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου. Η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά.
Ελεύθερος αφέθηκε αργότερα ο ένας εκ των πέντε προσαχθέντων. Οι υπόλοιποι τέσσερις περνάνε αύριο από αυτόφωρο με την κατηγορία της παρακώλυσης λειτουργίας καταστήματος.
Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και εναντίον των αλληλέγγυων έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως με ξύλο και χημικά και προχώρησαν σε 3 προσαγωγές ανεβάζοντας του συλληφθέντες σε 7.

ενημέρωση από: http://katalipsiesiea.blogspot.gr/


Υ.Γ.: το γεγονός ότι ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ μετά το χτύπημα έβγαλε ανακοίνωση ότι κόβει κάθε εμπορική συνεργασία με τον ΙΑΝΟ δεν τον απαλλάσει από την ευθύνη ότι συνδιοργάνωσε τελικά εκδήλωση σε μέρα απεργίας παρά και την σχετική καταγγελία του ΣΥΒΧΑ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Καταγγέλλουμε τους ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ και τις δυνάμεις καταστολής για την σημερινή βάρβαρη επίθεση εναντίον της απεργιακής συγκέντρωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις συγκεντρωμένων εργαζομένων. Οι απεργοί του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στον κλάδο του βιβλίου ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, δέχτηκαν την άγρια επίθεση που εξαπέλυσαν διμοιρίες των ΜΑΤ, έπειτα από απαίτηση και μήνυση των αφεντικών και διευθυντικών στελεχών της ΙΑΝΟΣ Α.Ε..
Στον ΙΑΝΟ, σήμερα ήταν προγραμματισμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με χορηγό επικοινωνίας τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»!
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους και αφού έκαναν χρήση χημικών, τους χτύπησαν βάναυσα. Στην συνέχεια προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις. Η εργοδοσία της ΙΑΝΟΣ Α.Ε. προχώρησε σε μήνυση κατά του σωματείου και των συγκεντρωμένων. Μήνυση για εξύβριση, επίθεση και παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης κατατέθηκε και από τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, αλλά η αστυνομία μέχρι αυτή την ώρα …δεν βρίσκει την διευθύντρια του καταστήματος της Σταδίου 24 ούτε τον ιδιοκτήτη του ΙΑΝΟΥ για να τους προσαγάγει ενώ ισχύει η διαδικασία του αυτόφωρου, σε αντίθεση φυσικά με τους συλληφθέντες απεργούς και διαδηλωτές οι οποίοι είναι κλειδωμένοι στα κρατητήρια για να περάσουν αύριο από τον εισαγγελέα.
Στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως όπου μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες οι δυνάμεις καταστολής συνέχισαν το βάρβαρο έργο τους εναντίον της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε, με άγριο ξύλο και νέες συλλήψεις. Συνολικά έγιναν εφτά συλλήψεις, ενώ η αστυνομία δεν σταμάτησε να χτυπά τους συλληφθέντες, ακόμα και μέσα στο αστυνομικό τμήμα και μπροστά στους δικηγόρους τους.
Η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών στην είσοδο του βιβλιοπωλείου  ΙΑΝΟΣ, είναι ένα δείγμα για το μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν η άθλια συγκυβέρνηση και οι εργοδότες προκειμένου να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία και να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Εξάλλου, ο ΙΑΝΟΣ είναι «φημισμένος» για τις βάρβαρες συνθήκες εργασίας και την άγρια εκμετάλλευση. Το προηγούμενο διάστημα έχει καταγγελθεί, όταν υποχρέωσε τους εργαζόμενους να φορούν ειδικές συσκευές σκάνερ που κατέγραφαν την απόδοσή τους, ενώ απέλυσε όσους εργαζόμενους δεν το αποδέχτηκαν.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης εναντίων τους και εναντίον του σωματείου και των κινητοποιήσεων του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.
Υπερασπιζόμαστε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα και επιχειρήσεις.
Η ανατροπή δεν θα έρθει από τα πάνω και με κοινοβουλευτικούς δρόμους, αλλά με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα που θα σαρώσει τις επιθέσεις των αφεντικών, την εργοδοτική αστυνομική τρομοκρατία και θα βάλει τα εργατικά συμφέροντα στο επίκεντρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου