Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

2ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, στη χώρα όπου κάθε έννοια κοινωνικού κράτους έχει καταλυθεί και οι εργασιακές σχέσεις παραπέμπουν σε συνθήκες γαλέρας το μόνο βέβαιο είναι ότι οι κρατούντες δε θέλουν τον λαό στο δρόμο, δε θέλουν να βλέπουν την κοινωνία να ξεσηκώνεται και να μάχεται ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής που επιβάλλονται τα τελευταία χρόνια.

Έτσι παράλληλα με την σκληρή καταστολή στο επίπεδο του δρόμου, παράλληλα με τη θεσμική και εξωθεσμική αυταρχική θωράκιση του κράτους, αξιοποιούνται στο μέγιστο από το σύστημα τόσο η ιδεολογική τρομοκρατία που ασκούν τα ΜΜΕ όσο και η  εκλογική άνοδος της ακροδεξιάς. Το  νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έρχεται να συμβάλλει στην καταστολή των αντιστάσεων του κόσμου είτε διχάζοντας είτε τρομοκρατώντας και δολοφονώντας, προβάλλοντας ταυτόχρονα ολοένα και πιο ανησυχητικά ως αξιόπιστη εναλλακτική για την ελληνική άρχουσα τάξη όπως και για την ντόπια και ξένη ολιγαρχία που τη στηρίζει (βλέπε και υπόθεση Μπαλτάκου).
Το παράδειγμα της Ουκρανίας όπου οι φασίστες αξιοποιήθηκαν από τη Δύση ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο για να επιβληθούν οι συμφέρουσες για τις ΕΕ και ΗΠΑ πολιτικές θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση, ως καμπανάκι κινδύνου για το κίνημα και στην Ελλάδα.

Ως συλλογικότητες της Τούμπας  που δρούμε και προσπαθούμε να οργανώσουμε την αντίσταση στην κοινωνική καταστροφή που μας επιβάλλουν, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς παρακολουθώντας την άνοδο των νεοναζί και την αύξηση της επιρροής τους στην κοινωνία και κυρίως στη νεολαία μας. Η εκρηκτική άνοδος των ποσοστών του νεοναζιστικού μορφώματος στις εκλογές καταδεικνύει ακόμα περισσότερο το μέγεθος του προβλήματος και καθιστά επιτακτική την ανάγκη αγωνιστικής αφύπνισης και εγρήγορσης από την πλευρά του κινήματος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου