Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!

  Το αναδημοσιεύουμε, αν και καθυστερημένα χρονικά, γιατί το θεωρούμε μια ένδειξη των σημαντικών αγώνων που διεξάγονται στην Ισπανία για το δικαίωμα στην στέγη...


Εκατό ακτιβιστές βρίσκονται για 4 ημέρα (9/3/2014) κλεισμένοι μέσα στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας BBVA στο Sabadell στην Βαρκελώνη, σε μία δράση που οργάνωσε η Πλατφόρμα Πληγέντων από τις Υποθήκες, με σκοπό να διαπραγματευτούν και να αποτρέψουν την κατάσχεση των σπιτιών των οικογενειών 11 ακτιβιστών που είχαν βάλει τα σπίτια ως εγγύηση.
Ο αποκλεισμός της έδρας της τράπεζας έχει ως σκοπό επίσης την δημοσιοποίηση της κατάστασης που αντιμετωπίζουν εκείνοι που έχουν μπει ως εγγυητές και ενώ δεν έχουν καμία πραγματική διαφορά με την τράπεζα και τα σπίτια τους είναι πληρωμένα στο ακέραιο βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο να χαθούν τα σπίτια τους.
Ο αποκλεισμός της τράπεζας πραγματοποιείτε από εναλλασσόμενες ομάδες περιφρούρησης 25 έως 30 ατόμων ανά 24ωρο, ενώ κάποιες στιγμές της ημέρας οι διαμαρτυρόμενοι ξεπερνάνε τους 100. Στο εσωτερικό της τράπεζας έχουν πραγματοποιηθεί επαναλαμβανόμενες συνελεύσεις, ενώ την τροφοδοσία των καταληψιών με κουβέρτες και τρόφιμα έχουν αναλάβει τοπικές ομάδες αλληλεγγύης και αντίστασης.
Πηγή: left.gr, diagonalperiodico.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου