Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοκτονία υπαλλήλου του Praktiker

Αυτοκτονία υπαλλήλου του Praktiker δύο μέρες μετά την αναγκαστική υπογραφή παραίτησής του

Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός 49χρονου άνδρα, ο οποίος πιέστηκε να υπογράψει την παραίτηση του από το Praktiker, σε κατάστημα του οποίου εργαζόταν τα τελευταία 12 χρόνια και δύο μέρες μετά βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, η αναγκαστική παραίτηση στην οποία τον οδήγησαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος Αιγάλεω, όπου εργαζόταν, ήταν ένας τρόπος να τιμωρηθεί για μια ανοιχτή συσκευασία που βρέθηκε στο χώρο ευθύνης του.

Όπως αναφέρουν συνάδελφοι του άτυχου άνδρα, μόλις εντοπίστηκε η ανοιχτή συσκευασία, η ομάδα σεκιούριτι τον οδήγησε στο γραφείο της διεύθυνσης, αφήνοντας υπόνοια ότι μπορεί και να έκλεψε. 
Εκεί ο 49χρονος πιέστηκε να υπογράψει την παραίτησή του για να μην φανεί ως απόλυση, κάτι το οποίο έγινε την 1η Φεβρουαρίου. 
Δυο μέρες αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του, όταν οι γείτονές του ειδοποίησαν την αστυνομία, καθώς από το διαμέρισμά του αναδυόταν μια έντονη μυρωδιά δυσοσμίας.

Λίγες μέρες πριν υπέγραψε μείωση μισθού 7% που επέβαλλε μονομερώς η εταιρεία στους εργαζόμενους.

Κυκλοφορεί "τιμολόγιο ρουφιανιάς"

O κύριος Τσεκούρας λέει πως η Praktiker "είναι μια εταιρεία που δεν κοιτά καθόλου τις ευαισθησίες και τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά κοιτά μόνο το κέρδος. Δεν τους ενδιαφέρει αν κάποιος άνθρωπος έχει ένα πρόβλημα".

Σύμφωνα μάλιστα με άλλους εργαζομένους τα πράγματα είναι ακόμη πιο σκληρά καθώς στην εταιρεία κυκλοφορεί και "τιμολόγιο ρουφιανιάς". Τι σημαίνει αυτό; Πως αν κάποιος εργαζόμενος ρουφιανέψει έναν συνάδελφό του αμοίβεται με μπόνους που φτάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Οι δε άνδρες της ασφάλειας της εταιρείας έχουν επιδοθεί σε κυνήγι όχι χαμένου θησαυρού άλλα...κλέφτη. Εάν πιάσουν έναν πελάτη να κλέβει ή έναν υπάλληλο με παραβατική συμπεριφορά, αμοίβονται γεναιόδωρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 49χρονος πρώην ναυτικός ζούσε μόνος του, ενώ οι μόνοι συγγενείς που είχε ήταν δύο αδέλφια. Η αδελφή είναι καρκινοπαθής και ο αδελφός τετραπληγικός. Τον χαρακτήριζαν μοναχικό και ευαίσθητο, ενώ σε όλους έκαναν εντύπωση τα φιλοζωικά του αισθήματα. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι η απόγνωσή του ήταν τόσο βαθιά, που τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Η κηδεία του έγινε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους συναδέλφους του. H διοίκηση απέφυγε να καλύψει τα έξοδα (ζήτησε από το σωματείο να υποβάλει επίσημο αίτημα), για να μην φανεί ότι αισθάνεται τύψεις για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι συνάδελφοί του και κυρίως η ομάδα σεκιούριτι περιμένουν να κληθούν για κατάθεση από τους αστυνομικούς του ΑΤ Κορυδαλλού, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου