Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!  ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

 
4/2/2014 

Oλοένα και περισσότεροι αγρότες κατευθύνονται στα μπλόκα που έχουν ήδη στηθεί σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να στηθούν και νέα.
Μέχρι στιγμής, τα δύο μπλόκα που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις των αγροτών είναι αυτό στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας -Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα και αυτό στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό. Χθες, στο μπλόκο της Νίκαιας σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις, όταν αγρότες προσπάθησαν να περάσουν τα συρματοπλέγματα για να καταλάβουν συμβολικά την Εθνική Οδό.

Μπλόκα έχουν στηθεί επίσης στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό, στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και από το πρωί στήνονται άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου. 
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι υπολογίζεται να στηθούν περίπου 30-40 μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας. 
Οι αγρότες αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων  -εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και - μεταξύ άλλων - ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου