Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝ !!!




Την Τετάρτη στις 19/02 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Συνέλευση στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ευκαρπίας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις , όπου η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ ζήτησε και πήρε έγκριση απ ευθείας από το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος! Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) για την καύση σκουπιδιών. Μια εξέλιξη που γέννησε εκ νέου ανησυχία, αλλά και οργή και θυμό στους κατοίκους και για έναν πρόσθετο λόγο που έχει να κάνει με τον τρόπο που πάρθηκε η έγκριση.
Παρακάμπτοντας τους συλλόγους, τις επιτροπές, τους Δήμους, την Περιφέρεια, την όποια τυπική διαβούλευση που δίνει νομιμοφάνεια και ίχνη αξιοπιστίας σε τέτοιου είδους εγκρίσεις. Παραβρέθηκε το Δίκτυο 50, σύλλογοι και φορείς της Ευκαρπίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Με fast track διαδικασίες λοιπόν είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να ΄΄τελειώσει΄΄ ολόκληρες περιοχές και τους κατοίκους της προκειμένου να κερδοφορήσουν τα ξένα και ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα, στο πεδίο της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων που έχει ανοιχτεί. Ειδικά τώρα που οι συζητήσεις με τον Φουχτελ φαίνεται να αποδώσανε και να καταλήξανε και το Εθνικό Σχέδιο για την Διαχείριση των Αποβλήτων και η καύση είναι στα σκαριά.
Φυσικά οι κάτοικοι της Ευκαρπίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. 
Η εμπειρία των κατοίκων από τον αγώνα ενάντια στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) είναι πολύτιμη. 
Πόσο μάλλον που οι εξελίξεις απέδειξαν πως ο γιγάντιος ΣΜΑ δίπλα στον ΤΙΤΑΝ δεν ήταν τυχαία επιλογή.
 Έτσι αποφασίστηκε, διαδήλωση πορεία προς τον Τιταν με συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Δημοκρατίας στην Ευκαρπία και εκ νέου παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά την Δευτέρα στις 24/02.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου