Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΧΕΠΑΝΣ.
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΚΤ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ακολουθεί ρεπορτάζ για την παρέμβαση που πήραμε από το διαδίκτυο...

Με στόχο την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων στα νοσοκομεία και με σύνθημα «Να σταματήσουμε τον αποκλεισμό που δολοφονεί», το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, καθώς και φορείς και συλλογικότητες της πόλης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας - παρέμβαση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Όλο και περισσότεροι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες παραγωγικής ηλικίας απευθύνονται στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης (ΚΙΑ), καθώς λόγω απώλειας της ασφαλιστικής κάλυψης αποκλείονται από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι δεν έχουν δικαίωμα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Σύμφωνα με εκπρόσωπους του ΚΙΑ, το 30% του πληθυσμού είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν αν αποταθούν στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το κόστος της νοσηλείας. Μάλιστα, κατέθεσαν φακέλους ανασφάλιστων ασθενών που χρήζουν άμεσης θεραπείας ή νοσηλείας στον διοικητή του ΑΧΕΠΑ Γιώργο Βέργουλα.

«Κανείς ανασφάλιστος που προσέρχεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν φεύγει χωρίς να εξυπηρετηθεί. Αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι πολίτες. Στα εξωτερικά ιατρεία θα πρέπει να πληρώσουν. Όμως και πάλι, δεν διώχνουμε κανέναν ασθενή που έχει ανάγκη. Πέρσι μόνο δαπανήθηκαν 850.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου για υλικά και νοσηλεία που χρειάστηκαν ανασφάλιστοι πολίτες», δήλωσε ο κ. Βέργουλας.
Στο πλαίσιο του αποκλεισμού του ΑΧΕΠΑ πραγματοποιήθηκε δρώμενο υπό τον ήχο της μουσικής από τον «Κουρέα της Σεβίλης», στη διάρκεια του οποίου η μορφή του Ασκληπιού μετατράπηκε στην «Κραυγή» του Εντ. Μουνκ.


http://www.egnatiapost.gr/index.php/thessaloniki/item/25885-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%87%CE%B5%CF%80%CE
%B1
Διαμαρτυρία του Κοινωνικού Ιατρείου στο ΑΧΕΠΑ (Φωτογραφίες)




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου