Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

· Καμιά κατάσχεση σπιτιού - μισθού - σύνταξης. Κανένας άστεγος. · ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ – ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!


ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ  ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ !!

Συμπολίτισσες, συμπολίτες
Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση από τις κυβερνήσεις που εκτελούν πιστά τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η ανεργία και οι απολύσεις έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και οι αλλαγές στις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς είναι δραματικές. Οι περικοπές στις παροχές υγείας και το κλείσιμο νοσοκομείων έχουν καταστήσει την περίθαλψη πολυτέλεια. Ο πλούτος της χώρας ξεπουλιέται και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι σε εξέλιξη. Τα χαράτσια και οι φόροι συμπληρώνουν την αφαίμαξη. Το σκηνικό ολοκληρώνεται με την άγρια καταστολή όσων αγωνίζονται, τις απαγορεύσεις απεργιών και διαδηλώσεων, τις επιστρατεύσεις ολόκληρων κλάδων, τις δίκες και καταδίκες αγωνιστών και την πλήρη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.


Φαίνεται όμως ότι για την τρόικα και την κυβέρνηση δε φτάνουν αυτά. Νέα μέτρα επίκεινται, νέες περικοπές στις ελάχιστες απομείνασες κοινωνικές παροχές και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι βρισκόμαστε πλέον μπροστά στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και από τις αρχές του 2014 (ή με κάποια καθυστέρηση λίγων μηνών ως μεταβατικό στάδιο για να …συνηθίζουμε) την πλήρη απελευθέρωση των κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας. Όποιος χρωστάει στις τράπεζες, στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμα και για περιπτώσεις μερικών εκατοντάδων ευρώ, είναι υποψήφιος να χάσει μέχρι και το σπίτι που μένει! Ο νέος ενιαίος φόρος ακίνητης περιουσίας, που θα ισχύσει για όλους, βάζει πλέον τον κάθε έναν από εμάς στο στόχαστρο! Τα κόκκινα δάνεια έχουν ξεπεράσει τις 300.000 με συνολικό ύψος πάνω από 60 δις ευρώ. Υπολογίζονται σε 180.000 οι απαιτήσεις πλειστηριασμών για ακίνητα. Η υπάρχουσα νομοθεσία, που μέχρι τα τέλη του χρόνου προστατεύει την πρώτη κατοικία και βάζει όριο για τους πλειστηριασμούς τις 200.000 ευρώ, θα αντικατασταθεί σταδιακά με την κατάργηση των όποιων περιορισμών είχαν ψηφιστεί παλιότερα. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ΔΗΜΕΥΣΗ της μικρής ακίνητης περιουσίας που
ο ελληνικός λαός με πολύ κόπο και οικονομίες μιας ζωής έχει αποκτήσει.

Ο στόχος της κυβέρνησης και των ξένων αφεντικών της είναι πολλαπλός.
Με τις μαζικές κατασχέσεις σπιτιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων αλλά και μισθών, συντάξεων και τραπεζικών λογαριασμών θέλει να τρομοκρατήσει τους δανειολήπτες ώστε κάποιοι από αυτούς να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και -με το υστέρημά τους πλέον- να «ταΐσουν το θηρίο» είτε αυτό λέγεται τράπεζες είτε δημόσιο χρέος.
Επίσης στοχεύουν στην ιδιοποίηση και συγκέντρωση από το μεγάλο κεφάλαιο (ντόπιο και ξένο) μεγάλου μέρους της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του ελληνικού λαού, στην κατεύθυνση μιας μελλοντικής αλλαγής σε ό,τι αφορά τον οικιστικό σχεδιασμό πόλεων, προαστίων, τουριστικών περιοχών, με μακροπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία οικοδομικών συγκροτημάτων, εμπορικών κέντρων, τουριστικών εγκαταστάσεων και άλλων κερδοφόρων επιχειρήσεων του κεφαλαίου.

Συμπολίτισσες - συμπολίτες
Η πρόκληση είναι μεγάλη! Αφού έχουν αμφισβητήσει το δικαίωμά μας στην εργασία, στην αξιοπρεπή διαβίωση, στη δωρεάν περίθαλψη, τη δωρεάν παιδεία, αφού άφησαν εκατομμύρια άνεργους και υποαπασχολούμενους, αφού έκοψαν το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, αφού ανάγκασαν χιλιάδες συνανθρώπους μας να φτάσουν στην απόγνωση και την αυτοκτονία, τώρα αμφισβητούν ακόμα και το δικαίωμά μας να ζούμε στο σπίτι ΜΑΣ.  
 
Γιατί, άσχετα με το λογιστικό χρέος που μπορεί να έχει κάποιος στις τράπεζες για το στεγαστικό του δάνειο, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι το έχει αποπληρώσει πολλές φορές είτε μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είτε μέσω του τοκογλυφικού - ληστρικού του χαρακτήρα αυτών. Γνωρίζουμε επίσης ότι για την αδυναμία πληρωμής των χρεών μας στις τράπεζες και τις εφορίες δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά αυτοί που μας στέρησαν το μισθό και τη δουλειά μας, αυτοί που μας φόρτωσαν με φόρους και χαράτσια. Δε δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα αλλά αυτοί.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις - εξώσεις - πλειστηριασμούς. Χρειάζεται να δημιουργηθούν δίκτυα ανθρώπων και συλλογικοτήτων σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά που θα πάρουν την πρωτοβουλία να αντισταθούν στην πρόκληση αυτή. Να δημιουργήσουμε πυρήνες ανθρώπων στις γειτονιές, σε κάθε πολυκατοικία, να επικοινωνούμε το πρόβλημά μας και να ξεκινήσει ένας συντονισμός μεταξύ μας. Να έρθουμε σε συνεννόηση και με άλλες πρωτοβουλίες που δημιουργούνται στην πόλη για το ίδιο ζήτημα και να παλέψουμε από κοινού. Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το σπίτι μας, το χώρο που ζούμε.

Να οργανώσουμε δράσεις διαμαρτυρίας και καταγγελίας της νέας αυτής ληστείας. Πρέπει από τώρα να ξεκινήσουμε ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι μόλις ανοίξει το ζήτημα.

·       Το δικαίωμα στην  αξιοπρεπή κατοικία είναι αναφαίρετο!
·       Καμιά κατάσχεση σπιτιού - μισθού - σύνταξης. Κανένας άστεγος.
·       ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ – ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου