Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

ΜHΤΑΡΑΚΗΣ GOLD !!!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ....

ΕΜΕΙΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ...
 
 
 
 «Επιβεβλημένη η παραίτηση του κ. Μηταράκη μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του ως στελέχους στην «Eldorado Gold»
Για «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» κάνει λόγο το δημοσίευμα στο περιοδικό UNFOLLOW  σχετικά με την αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε -μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο «Eldorado Gold»- άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στον Έβρο.
Όπως επισημαίνεται, "Η κοινοπραξία Fidelity στην οποία ο Ν. Μηταράκης εργαζόταν από το 2003 και για αρκετό χρονικό διάστημα - λαμβάνοντας μάλιστα και βραβείο το 2005 για τη δραστηριότητα του στην εν λόγω κοινοπραξία - ελέγχει σήμερα μετοχές της «Eldorado Gold» και ασκεί μέρος του ελέγχου στη συγκεκριμένη εταιρεία".
Όπως προσθέτει , "Επί των ημερών του κ. Μηταράκη στο υπουργείο, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές άδειες για να προχωρήσει η επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική και προεγκρίθηκαν για το χρυσωρυχείο στο Πέραμα του Έβρου. Ωστόσο η προϋπηρεσία του κ. Μηταράκη στην συγκεκριμένη πολυεθνική και μάλιστα από τη θέση υψηλόβαθμου στελέχους της, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το ρόλο που πιθανά να διαδραμάτισε ο ίδιος από τη θέση του υφυπουργού προκειμένου να διευκολυνθεί η επένδυση των πρώην εργοδοτών του".
"Σοβαρά επίσης ερωτηματικά δημιουργούνται από το γεγονός ότι ο κ. Μηταράκης στο επίσημο βιογραφικό του αν και αναφέρεται σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες του, πριν την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων, παραλείπει να αναφέρει την προϋπηρεσία του στη Fidelity. Ωστόσο αυτή είναι αποδεδειγμένη και έχει καταγραφεί στο Bloomberg και σε άλλες πολύ γνωστές ιστοσελίδες, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος στο περιοδικό UNFOLLOW", τονίζοντας πως "Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις αφήνουν παντελώς έκθετο τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και απαιτούν την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού".
 
"Γνώριζε ο πρωθυπουργός την επαγγελματική σχέση του κ. Μηταράκη με τη Fidelity; Αν όχι τότε είναι σίγουρα υπόλογος ο κ. Μηταράκης και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες. Σε διαφορετική περίπτωση ο πρωθυπουργός οφείλει να απαιτήσει την παραίτησή του. Εκτός κι αν στην προκειμένη περίπτωση και ο κ. Αντ. Σαμαράς γνώριζε την επαγγελματική του δραστηριότητα και παρόλα αυτά του ανέθεσε τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για την προώθηση των επενδύσεων της «Eldorado Gold». Στην περίπτωση αυτή υπόλογος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του",
4 November 2013 - 2:06 pm
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου