Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ...

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ...

 ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ, ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ,
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ
 ενδεικτικό το παρακάτω δημοσίευμα

Μικροβιακές λοιμώξεις σε σχολεία της Τούμπας!

υτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για πρόωρες μικροβιακές λοιμώξεις σε μαθητές σχολείων της Τούμπας, με συχνότερη την εμφάνιση κρουσμάτων στρεπτόκοκκου, κάνει λόγο η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών της Δ' Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
Όπως υποστηρίζουν οι γονείς, οι λοιμώξεις (παιδιά αδιαθέτησαν και δέχτηκαν ιατροφαρμακευτική αγωγή) οφείλονται στο ότι δεν έγιναν απεντομώσεις και απολυμάνσεις τη φετινή χρονιά στα σχολεία της περιοχής από το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά ούτε καθαρισμοί των αυλών από υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στα σχολεία τρωκτικά και κοριοί!
Το πρόβλημα επέτεινε, κατά τους γονείς, ο ελλιπής καθαρισμός των σχολικών μονάδων, λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων των καθαριστριών. «Μάθαμε από γονείς ότι έχουν εμφανιστεί κρούσματα στρεπτόκοκκου, ότι παιδιά πήραν αντιβιώσεις και ότι στα σχολεία υπάρχουν τρωκτικά και κοριοί. Δεν ξέρω ποια έκταση έχει το πρόβλημα, αλλά μας αναφέρθηκε ως αρκετά σοβαρό. Αναδείξαμε το θέμα με ομόφωνη απόφασή στη γενική μας συνέλευση. Οι γονείς είμαστε θορυβημένοι και ζητούμε συνάντηση από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Καρούμπη. Θα κάνουμε, ό,τι είναι δυνατό για την υγεία των παιδιών μας. Ο μη καθαρισμός των σχολείων αποτελεί κίνδυνο συγκέντρωσης μικροβίων. Έγιναν κάποιες προσλήψεις καθαριστριών και κάποιες απολυμάνσεις, αλλά δεν έγιναν απεντομώσεις», τόνισε στην EgnatiaPost o γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών της Δ' Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Τουλής.
«Οι γονείς αναμέναμε να γίνουν απεντομώσεις από το Δήμο Θεσσαλονίκης, πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, αλλά δεν έγιναν. Επίσης, ο δήμος δεν έδειξε ενδιαφέρον για να πλυθούν οι αυλές με υδροφόρες, όπως συμβαίνει ακόμη και στην παραμονή του αγιασμού. Οι διευθυντές των σχολείων έστειλαν τα έγγραφα, αλλά ο δήμος απαντούσε ότι θα γίνουν από... εβδομάδα. Ο δήμος αποδείχθηκε ανέτοιμος. Στη Δ' Δημοτική Κοινότητα υπάρχουν παλαιά σχολεία με υπόγεια, όμορα στο ρέμα και τρωκτικά στις αυλές. Ακόμη και τα παιδιά στις καταλήψεις είχαν ως πρώτο αίτημά τους την καθαριότητα», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος της ένωσης, Αθανασία Κουλιανού.
Ο δήμος
Η EgnatiaPost επικοινώνησε για το θέμα με τον αντιδήμαρχο Σχολικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης Θεσσαλονίκης, Αντώνη Καρούμπη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί από κανέναν για το πρόβλημα. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει γίνει πρόσληψη καθαριστριών και απεντομώσεις σε κάποια σχολεία.
«Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του διαγωνισμού για τις απεντομώσεις, στις επόμενες τρεις μέρες θα κατατεθούν οι προσφορές και από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι απεντομώσεις. Ειδικά στην Τούμπα, αλλά και σε άλλα σχολεία οι τελευταίες έγιναν με τις περσινές συμβάσεις. Η διαδικασία ξεκίνησε αργά, λόγω αλλαγής των σχολικών επιτροπών. Βγήκε το ΦΕΚ στο τέλος Αυγούστου και η διαδικασία ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο. Πάντως και μέχρι τον περασμένο Μάιο γίνονταν απεντομώσεις. Για το θέμα δε με ενημέρωσε κανένας», τόνισε ο κ. Καρούμπης. 
 
ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου