Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ


Τι θα μπορούσε να περιμένει ο λαός από την φετινή ΔΕΘ;

  Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να περιμένει ούτε αυτήν τη φορά να ακούσει αλήθειες… Γιατί η αλήθεια και η νοημοσύνη μας θα βιαστούν και πάλι από τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό του θίασο.
  Είναι βέβαιο ότι ο Σαμαράς θα μας μιλήσει για την επιτυχία της πολιτικής του, για το περίφημο success story, για τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πετύχουμε και για… το φως στην άκρη του τούνελ! Είναι βέβαιο ότι θα μας πει για την περήφανη και ισχυρή Ελλάδα που αυτός και η κυβέρνησή του δημιουργεί. Και φυσικά θα αναφέρει την ατάκα που κάθε κυβέρνηση την τελευταία τετραετία λέει: «Δε θα υπάρξουν νέα μέτρα»…  Είναι βέβαιο ότι για ακόμη μια φορά ακούγοντας τον πρωθυπουργό θα νομίσουμε προς στιγμήν ότι βρισκόμαστε σε άλλη χώρα, ότι δε ζούμε στην πραγματικότητα…
  Όμως η αλήθεια είναι αμείλικτη. Τέσσερα χρόνια μνημονιακών πολιτικών, τέσσερα χρόνια άγριας επίθεσης κυβερνήσεων και κεφαλαίου στον λαό έχουν σωρρεύσει τόσα δεινά, όσα ο τόπος δε γνώρισε ποτέ από την Κατοχή και μετά.
 
·Να μιλήσουμε για την φτώχεια και την εξαθλίωση; Τα δύο τρίτα της νεολαίας αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουν δύο προοπτικές: την ανεργία ή τη μετανάστευση. Οι άνεργοι τείνουν να γίνουν η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα της χώρας. Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ανελέητη φορομπηξία έχουν οδηγήσει την αγοραστική δύναμη του κόσμου σε ελεύθερη πτώση και μεγαλώνει διαρκώς το ποσοστό εκείνων που δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους.
 
·Να μιλήσουμε μήπως για εργασιακά δικαιώματα; Έχουν σαρωθεί τα πάντα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ο εργοδότης είναι το απόλυτο και αυθαίρετο αφεντικό και ο εργαζόμενος μεταβάλλεται σε σύγχρονο δουλοπάροικο.
 
· Να μιλήσουμε μήπως για κοινωνικό κράτος και δημόσια αγαθά; Εκπαίδευση και υγεία αποδιαρθρώνονται, σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν, οι εργαζόμενοι απολύονται, επιβάλλεται… εισιτήριο για τις εξετάσεις, υποδομές και υλικά εκλίπουν. Νερό, ρεύμα, μεταφορές κι επικοινωνίες μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας για λίγους προνομιούχους…
 
· Να μιλήσουμε μήπως για ανεξάρτητη και περήφανη Ελλάδα; Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, περιουσία του λαού μας και των επόμενων γενιών, ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας σε κάθε λογής αετονύχη (κατά προτίμηση ξένο και ισχυρό). Ευρωπαίοι επίτροποι καθορίζουν και επιβλέπουν την οικονομική και όχι μόνο πολιτική του κράτους, ενώ τα δάνεια που συνεχίζουμε να παίρνουμε μόνο για να αποπληρώνουμε άλλα δάνεια, υποθηκεύουν το μέλλον και την ανεξαρτησία μας. Η τρόικα προστάζει το κλείσιμο εν μία νυκτί της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας ενώ η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει «πρώτη και καλύτερη» συμμετέχουσα (πάντα ως υποτελής) στους σχεδιασμούς για ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, παίζοντας το παιχνίδι των χασάπηδων του ΝΑΤΟ που δεν λένε να σταματήσουν τις σφαγές ανά τον κόσμο…
 
· Και βέβαια τι να πούμε για δημοκρατία… Η χώρα κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (αγαπημένη πρακτική των δικτατοριών), κάθε λαϊκή κινητοποίηση αντιμετωπίζει την κρατική βία, αγωνιστές διώκονται και εξοντώνονται καθημερινά στα δικαστήρια της χώρας ενώ ο συνδικαλισμός ποινικοποιείται.
 
· Κι όσο για τις υποσχέσεις για τη μη λήψη νέων μέτρων, η ίδια η πρόσφατη ιστορία μπορεί να μας δείξει πόση αξία έχουν τέτοιου είδους υποσχέσεις των κυβερνώντων. Αλλά και μια περιήγηση στις ειδήσεις που έρχονται από το εξωτερικό όπου ήδη συζητείται το τρίτο ελληνικό μνημόνιο και τα συνεπακόλουθα μέτρα αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν έχει μπει πάτος στο βαρέλι, αλλά οι μέρες και τα χρόνια που μας ετοιμάζουν θα είναι ακόμα πιο βάρβαρα ακόμα πιο δολοφονικά για τον λαό.
 
  Τι αλήθεια μπορεί να περιμένει ο λαός από τη ΔΕΘ;
 
  Κι όμως λύσεις και επόμενη μέρα για τον λαό και μπορούν και πρέπει να υπάρξουν. Η υποταγή και η μοιρολατρία δεν ταιριάζουν σε έναν λαό που τα έβαλε με δικτάτορες και κατακτητές και κατάφερε να τους τσακίσει. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και τους εκφραστές της. Όλοι μαζί με οργάνωση και συλλογική προσπάθεια στη γειτονιά και στο χώρο δουλειάς, και μπορούμε και πρέπει και τελικά θα νικήσουμε στον δύσκολο και μακρύ αγώνα που έχουμε μπροστά μας. 
 
  Και ναι, μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτήν τη ΔΕΘ, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις και δίνοντας ραντεβού με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού εκεί που τελικά κερδίζονται οι μάχες: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!
 
  •   ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
 
  •  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

  •  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ
  
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ
 
   
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου