Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΥΝΕΛΛΑΒΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ !!

Έκτακτο:Εισβολή τα ξημερώματα σε σπίτια της Ιερισσού από ειδικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ)

 
6.jpg
Απο το alterthess

Άνδρες της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα εισέβαλαν σε δύο σπίτια κατοίκων της Ιερισσού, έσπασαν τις πόρτες και με τη βία προχωρησαν σε δύο προσαγωγές. Στη συνέχεια έβαλαν τους προσαχθέντες σε ένα τζιπ και εξαφανίστηκαν. Οι άνδρες της αστυνομίας κρατούσαν τα τρομαγμένα μικρά παιδιά προκειμένου να μην ειδοποιηθεί το υπόλοιπο χωριό. Οι καμπάνες χτυπούσαν στην Ιερισσό. Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του χωριού ενώ άγνωστο παραμένει που έχουν μεταφερθεί οι προσαχθέντες.

Το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένους κατοίκους οι οποίοι πέταξαν έξω τα πράγματα που υπήρχαν στο αστυνομικό τμήμα και τα έκαψαν.
Update
15:40: Κόσμος έχει μαζευτεί έξω από την ΓΑΔΘ και φωνάζει συνθήματα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως έξω από την Ιερισσό κάτοικοι έχουν κλείσει δρόμους και ΜΑΤ κατευθύνονται προς την περιοχή.
14:39: Η πορεία τώρα από τα δικαστήρια πηγαίνει στη ΓΑΔΘ που κρατούνται οι 2 συλληφθέντες
14:21: Έκλεισε το σχολείο στην Ιερισσό. Οι δύο κατηγορούμενοι θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.
13:25: Ξεκίνησε η πορεία από Καμάρα και πηγαίνει στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. "ΕΛΑΣ, Ελλήνων, αστυνομικών, ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών" το σύνθημα που ακούγεται.
13:00: Μετά τα σημερινά γεγονότα παραιτήθηκε η κ.Ζωή Γατά -παράταξη Πάχτα- από πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ιερισσού
12:53: Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης μεταφέρεται η συγκέντρωση της Καμάρας. Υπάρχει κάλεσμα να συγκεντρωθεί κόσμος, καθώς θα μεταφερθούν εκεί οι συλληφθέντες της Χαλκιδικής.
12:15: Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η ανάκριση των συλληφθέντων για την εμπρηστική επίθεση στη Χαλκιδική. Αυτό αποφάσισε ο προϊστάμενος εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, μετά τις συντονισμένες κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ιερισσού.
11:26: Συγκέντρωση στην Καμάρα στις 12:00, ως μια πρώτη απάντηση στα γεγονότα της Χαλκιδικής προγραμματίζουν αλληλέγγυοι από τη Θεσσαλονίκη.
11:03: Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ,όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, βρέθηκαν στο Α.Τ. Αρναίας προκειμένου να το προστατέψουν κατόπιν εντολής του κ.Πάχτα.
10:53: Σύμφωνα με πληροφορίες εργάτες της εταιρίας ξυλοκόπησαν κάτοικο της Ιερισσού, ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι συγκεντρώνονται εργαζόμενοι της εταιρίαςέξω από το Α.Τ Αρναίας.
10:36: Ακόμη δεν έχουν μεταφερθεί στα δικαστήρια οι συλληφθέντες. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για επιχείρηση πρωτοφανούς τρομοκράτησης των κατοίκων.
10:23: Έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου βρίσκονται οι κάτοικοι της Χαλκιδικής. Πριν λίγο η μητέρα του ενός προσαχθέντα δήλωσε πως "ο εμφύλιος ξεκινάει από τη Χαλκιδική"
6:22: Σύμφωνα με πληροφορίες στις 8:30 οι προσαχθέντες θα περάσουν από ανακριτή στον Πολύγυρο
13:00: Μετά τα σημερινά γεγονότα παραιτήθηκε η κ.Ζωή Γατά -παράταξη Πάχτα- από πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ιερισσού
 

Φωτογραφίες από τις σπασμένες πόρτες των σπιτιών







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου