Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΛ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΕΠΑΝΑΔΙΕΚΔΙΚΕΙ" ΤΟ ΣΤΡΠΕΔΟ "ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ" ΤΟ  ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΔΡΑΣΗ ΟΙ "ΓΝΩΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ" ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

Επίθεση από αγνώστους εναντίων της ομάδας των Περιαστικών Καλλιεργητών του πάρκου Καρατάσιου.



Για μια ακόμη φορά αναγκαζόμαστε να συντάξουμε δελτίο τύπου και να καταγγείλουμε επίθεση, αυτή τη φορά από αγνώστους εναντίων της συλλογικότητάς μας, αλλά και εναντίων των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων τριών μελών μας.
Πριν από πέντε μήνες περίπου, πήραμε την πρωτοβουλία να ζωντανέψουμε το κτίριο του πρώην ΚΨΜ Καρατάσιου.

Το κτίριο το όποιο βρισκόταν υπό κατάρρευση, καθαρίστηκε από τα μπάζα και τις ακαθαρσίες, σοβατίστηκε, βάφτηκε και μπήκαν προσωρινά παράθυρα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας κοινωνικός χώρος, ελεύθερος σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, που θα φιλοξενεί εκπαιδευτικά εργαστήρια που έχουν σχέση με την τροφή, την αυτάρκεια την διατήρηση των σπόρων, την καλλιέργεια και τη ζύμωση των ανθρωπίνων σχέσεων. Ο χώρος αυτός ονομάστηκε ‘Σπορείο’. Προς το παρόν, με τις εργασίες που έχουν γίνει από προσωπική εργασία των μελών της ομάδας, δημιουργήθηκε ένας μικρότοπος με παιχνίδια που φιλοξενούνται τα παιδιά, μια κουζίνα και ένα μεγάλο καθιστικό για τις συνελεύσεις και τα εργαστήρια μας. Πρόσφατα οργανώθηκε μια γιορτή διάθεσης σπόρων σε συνεργασία με την εναλλακτική κοινότητα Πελίτι, όπου υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους της περιοχής.
To βράδυ τις 24ης Μαρτίου αυτός ο χώρος λεηλατήθηκε από αγνώστους. Σπάσανε την πόρτα και το παράθυρο, το μοναδικό παράθυρο που είχε τζάμι (όλα τα υπόλοιπα είχαν πλαστικό νάιλον), γέμισαν το χώρο με σκόνη από τον πυροσβεστήρα που υπήρχε στο χώρο, αναποδογύρισαν τα έπιπλα του χώρου και του μικρότοπου, και αφαιρέσαν αντικείμενα απαραίτητα για τη χρήση του χώρου. Έπειτα φεύγοντας, έσπασαν τα παρμπρίζ και παράθυρα τριών αυτοκινήτων μελών της ομάδας Περιαστικών Καλλιεργητών, τα οποία ήταν παρκαρισμένα έξω από το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.


 

Είναι ξεκάθαρο ότι, κάποιοι με τις παρακρατικού τύπου ενέργειές τους πλέον ποντάρουν στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση όποιων ανθρώπων σκέφτονται διαφορετικά και προσπαθούν να απαντήσουν στη μιζέρια της εποχής, απόρροια της ιδιώτευσης και της απαξίωσης-ξεπουλήματος των κοινών αγαθών της κοινωνίας. Λυπούμαστε για αυτούς. Το ‘Σπορείο’ θα καθαριστεί, τα έπιπλα θα ξεσκονιστούν, τα γέλια των παιδιών μας και τα δικά μας θα ξαναγεμίσουν το χώρο. Οι Περιαστικοί καλλιεργητές θα συνεχίσουν να καλλιεργούν και να οργανώνουν εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους με σκοπό την ανάδειξη του φυσικού πλούτου του νυν πάρκου Καρατάσου. Το πάρκο Καρατάσιου ανήκει σε όλη την κοινωνία και θα παραμείνει πράσινο, ελεύθερο και ανοιχτό σε όλο τον κόσμο.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 11:00 θα βρισκόμαστε εκεί για εργασίες αποκατάστασης του ‘Σπορείου’. Έπειτα οργανώνουμε συλλογική κουζίνα και συναυλία αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα οχήματα των μελών μας. Καλούμε όσους θέλουν και μπορούν να μας συμπαρασταθούν.

Ομάδα Αστικών και Περιαστικών Καλλιεργειών www.perka.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου