Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Να σφίξουμε την γροθιά μας


 Να σφίξουμε την γροθιά μας  
Μας θέλουν με το χέρι απλωμένο σαν επαίτες,
να σφίξουμε την γροθιά μας
και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ζωή
Ο μεσαίωνας στη ζωή και στα δικαιώματά μας είναι πια εδώ.
Συγκυβέρνηση, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, έχουν αποφασίσει να καταδικάσουν εργαζόμενους, νέους κι ανέργους στην πλήρη εξαθλίωση κι εκμετάλλευση.
 Τα πρόσφατα ψηφισμένα μέτρα του "μνημονίου 3" ήρθαν ως συνέχεια στην πολιτική της απίστευτης βαρβαρότητας της τρόικας, Ε.Ε και ΔΝΤ και των ντόπιων υποτακτικών τους με σκοπό να περάσουν την κρίση τους από πάνω μας και να αρπάξουν ακόμα παραπάνω από τον πλούτο που όλοι εμείς παράγουμε.

Η ανεργία είναι το κύριο συστατικό στο εφιαλτικό σκηνικό που μας έχουν στήσει. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων έχει εκτιναχθεί στους 1.168.761 για το Β' τρίμηνο του 2012, ενώ η ανεργία στους νέους ως 24 ετών φθάνει στο 53%. Σε αυτά τα στοιχεία δεν συνυπολογίζονται οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μισοάνεργοι-μισοεργαζόμενοι που δουλεύουν λίγες ώρες και εκ περιτροπής. Το 2012 κάθε μέρα χίλιοι (1000) εργαζόμενοι έχαναν την δουλειά τους και έμπαιναν στην κόλαση της ανεργίας. Ιδιαίτερα στο νομό Μαγνησίας η ανεργία ξεπερνάει το μέσο όρο της ανεργίας στη χώρα μετά και το κλείσιμο εργοστασίων της βιομηχανικής ζώνης του Βόλου.
Υπεύθυνοι για την ανεργία δεν είμαστε εμείς. Η ανεργία, η ελαστική εργασία, η υποαπασχόληση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του κεφαλαίου που εκφράστηκε τόσα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πολιτική υποτέλειας στα ξένα (ΗΠΑ, Ε.Ε) αφεντικά. Πολιτική εξαφάνισης κάθε παραγωγικού τομέα της χώρας. Στο όνομα της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν, βιώνουμε τις μαζικές απολύσεις, την μη ανανέωση συμβάσεων και το κλείσιμο εργοστασίων και μαγαζιών. Η ανεργία είναι στρατηγική επιλογή όλων των παραπάνω και της εργοδοσίας ώστε να χρησιμοποιούν τους χιλιάδες ανέργους ως μοχλό πίεσης κι εκβιασμού των εργαζομένων για το τσάκισμα των συλλογικών δικαιωμάτων, για την εξαφάνιση κάθε ίχνους δουλειάς με αξιοπρεπή μισθό και συνθήκες εργασίας.
Απέναντι στον εκβιασμό της πείνας, της εξαθλίωσης, του ατομικού δρόμου κι ενοχής, όλοι εμείς οι χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας, να σπάσουμε την απομόνωση, να οργανωθούμε, να σταθούμε αλληλέγγυοι και να ζητήσουμε την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς κι άλλων αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων σας καλεί όλοι μαζί να συσπειρωθούμε σε δράσεις και αγώνες, να σπάσουμε την σιωπή και την απομόνωση των ανέργων με συναντήσεις και συζητήσεις για να οργανώσουμε καλύτερα την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ:

· Δουλειά για όλους. Με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες
· Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας που να καλύπτει όλες τις ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις
· Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για τη σφράγιση των βιβλιαρίων
· Κανένας φόρος και χαράτσι για όλους τους άνεργους σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας
· Δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς
Συνάντηση ανέργων την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 6 μ.μ.
στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων κι Ανέργων Μαγνησίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου