Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΛΕΩΣ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/01 η κοινή παρέμβαση που είχε αποφασιστεί από συνελεύσεις γειτονιών-πρωτοβουλίες κατοίκων στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμαριά.

Περίπου 100 συμπολίτες μας από την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας , Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς , Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Περιοχής Σχ. Τυφλών-Ευζώνων-Φαλήρου , Επιτροπή Κατοίκων Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη , Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου , Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης , Συνέλευση Γειτονιάς Μαρτίου-Καλλιδοπούλου , Πρωτοβουλία Κατοίκων Αμπελοκήπων και από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας , συγκεντρώθηκαν στις 11:00 το πρωί με πανό και προκηρύξεις και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της μία λωρίδας κυκλοφορίας της Αδριανουπόλεως μοιράζοντας ταυτόχρονα κείμενα στα διερχόμενα αμάξια.











    Στη συνέχεια μια αρκετά μεγάλη μερίδα του παρευρισκόμενου κόσμου ανέβηκε στα γραφεία και ζήτησε να συναντηθεί με τον διευθυντή της ΔΕΗ, ο οποίος και αρνήθηκε να τους δεχτεί όλους μαζί. Η πρόταση που έκανε ήταν για μικρές αντιπροσωπείες 5-6 ατόμων, με τις οποίες θα μπορούσε να συζητήσει «πιο εύκολα» όπως δήλωσε κάτι που δεν έγινε δεκτό. Η κίνηση αυτή των πολιτών φαίνεται πως ανησύχησε τα στελέχη της ΔΕΗ τα οποία και κάλεσαν την αστυνομία!!

Κατόπιν πιέσεως ο προϊστάμενος δέχτηκε όλους τους παρευρισκόμενους συνολικά.

Κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης ένας αστυνομικός εμφανίστηκε μέσα στην αίθουσα και αφού αντάλλαξε χειραψίες με τον διευθυντή, αποχώρησε καθώς «προς το παρόν δεν χρειαζόταν τη βοήθεια του» και «είχε ο ίδιος επιληφθεί επί του θέματος».

      Στη συζήτηση που ακολούθησε του τέθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως το αίτημα για διακανονισμούς σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός, το να μην αυξηθεί το ρεύμα, το ζήτημα των ανέργων και το κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και η κατάργηση των τελών επανασύνδεσης. Αναφορικά με το κόψιμο του ρεύματος ανέφερε πως δεν είναι υπεύθυνο το συγκεκριμένο τμήμα της ΔΕΗ, αλλά οι κάτοικοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο τμήμα του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται στην Εθνικής Αμύνης. Στα αιτήματα «κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» και «διακανονισμοί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κόσμου», δεν δεσμεύτηκε παρά μόνο στο ότι θα επικοινωνήσει σύντομα με κάποιους κατοίκους που άφησαν τα τηλέφωνα τους για να τους ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων!!

Μετά τη συνάντηση με τον διευθυντή οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία όπου και ακολούθησε ενημέρωση όσων πολιτών δεν είχαν παρευρεθεί στη συζήτηση.

Ορίστηκε νέο συντονιστικό απολογισμού της παρέμβασης στις 18/01 στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα στις 19:00.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου