Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ!!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 
«ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ» γράφει με μεγάλα γράμματα ο λογαριασμός της ΔΕΗ στην περίπτωση που χρωστάμε χαράτσι, ρεύμα ή και τα δύο.
Απειλητικά τηλεφωνήματα, επιστολές και email από την εφορία, απειλούν με κατάσχεση αν δεν πληρωθούν οι φόροι !
 Μα πως θα πληρώσει ο άνεργος ; ο απολυμένος ; ο συνταξιούχος των 300 ευρώ; Ο υπάλληλος με το δάνειο που τρέχει και το παιδί που σπουδάζει;;
  Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Κατά πως προστάζουν οι Τροϊκανοί της ΕΕ-ΔΝΤ θα πρέπει να επιβληθούν νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις, κόψιμο δώρων, ψαλίδισμα αποζημιώσεων, …νέοι φόροι, χαράτσια, αυξήσεις τιμολογίων,…
  Μα θα πεθαίνει ο κόσμος από την πείνα, χωρίς θέρμανση και περίθαλψη ! Οι άνεργοι είναι ΕΠΙΣΗΜΑ 1.500.000!
  Η Μέρκελ προστάζει «θυσίες-θυσίες! Εφαρμόστε όσα υπογράψατε!» κι ο Σαμαράς συμφωνεί «Βεβαίως και θα τα πάρουμε τα μέτρα !»
 Όμως πως τυχαίνει και εκεί που πάνε να κτυπήσουν την φοροδιαφυγή και την εισφοροκλοπή κάτι γίνεται!
  «Μπερδεύονται» και πάλι τα μέτρα που παίρνονται ξεζουμίζουν το λαό, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, …
  Για παράδειγμα στα χαράτσια της ΔΕΗ: μπορεί να χρωστάει Ο Μυτιληναίος 150.000.000 (!) ευρώ στην ΔΕΗ, αλλά κανένας δεν του κόβει το ρεύμα!!! Όπως κατήγγειλε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με ρύθμιση του Βενιζέλου όλα τα μεγάλα ακίνητα, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, καζίνο, κλπ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από το ΧΑΡΑΤΣΙ !!
Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει μειωθεί ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, βιομηχανιών, τραπεζών ΕΝΩ έχει αυξηθεί ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ η φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων!!!
  Πρόσφατα η Τρόικα απαίτησε τα 550 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να δώσουν οι Τράπεζες σαν δόση για τα 28δις του Αλογοσκούφη να μην τα δώσουν ! Αλλά να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι των τραπεζών !!
  Αν μάλιστα θυμηθούμε και τα 150.000.000.000 ΔΙΣ ευρώ, που έχουν πάρει συνολικά ως τώρα, οι τράπεζες σαν ΕΝΙΣΧΥΣΗ !! τότε το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα.
 Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ! Δεν τους νοιάζει αν μας εξαθλιώσουν! Για αυτούς προέχουν τα κέρδη των ξένων και ντόπιων τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών,…
 Κι αν έτσι είναι τα πράγματα λοιπόν ποια είναι η λύση; Τι μας απομένει;
Συμπολίτες, ισες
 Υπάρχει απάντηση! Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, με την οργάνωση στους χώρους που δουλεύουμε, σπουδάζουμε και ζούμε, με εστίες αντίστασης και δομές αλληλεγγύης παντού, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, που θα οδηγούν στη λογική και πραχτική να ξεσηκωθούμε συνολικά για την απόκρουση της επίθεσης, που μας φέρνει στην εξαθλίωση και την πείνα.
     Η υπεράσπιση της ζωής μας, περνά μέσα από την μαζική οργάνωση και συμμετοχή στους αγώνες, μέσα απ΄τη μαζική αντίσταση και τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.
ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
  Από το περσινό αγώνα μας ενάντια στα χαράτσια πρέπει να θυμηθούμε πως πετύχαμε να ακυρώσουμε τον εκβιασμό κυβέρνησης –ΔΕΗ πως θα μας κόψουν το ρεύμα. Το κίνημα που δημιουργήθηκε πανελλαδικά τους ανάγκασε να σταματήσουν ! Πρόσκαιρα, μικρή νίκη, θα πει κάποιος. ΝΑΙ ! αλλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ γιατί δείχνει πως μπορούμε ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
 Φέτος η κυβέρνηση της Τρόικας επανέρχεται μέσω της ΔΕΗ και μας απειλεί ξανά με κόψιμο του ρεύματος.  Μάλιστα μας προτείνει να πάμε στην εφορία και να «δηλώσουμε το χαράτσι για να φύγει από την ΔΕΗ»!! Τέτοια διευκόλυνση! Δηλαδή αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι κρατικοί μηχανισμοί, την ταυτοποίηση του χαρατσιού (και του 2011) να το κάνουμε μόνοι μας, πληρώνοντας και 50 ευρώ!!
 Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας σας καλεί να αντισταθούμε μαζικά. Όπως πέρυσι και φέτος να  μην πληρώσουμε τα χαράτσια τους! Να απαιτήσουμε να καταργηθούν! Μαζικά – συλλογικά- οργανωμένα.
Το χειμώνα που έρχεται Κανένας δεν πρέπει να μείνει  μόνος του. Κανένα σπίτι-κανένα σχολείο χωρίς ρεύμα!
Να απαιτήσουμε την απαλλαγή των ανέργων από τα χαράτσια τους φόρους και τα δημοτικά τέλη.
 Σε περίπτωση διακοπής επικοινωνήστε με το Δίκτυο Αλληλεγγύης. Ενημερώστε όλους τους γνωστούς, γείτονες, φίλους

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου