Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μετά τις εκλογές …η επίθεση συνεχίζεται


Συμπολίτισσες, Συμπολίτες

Οι εκλογές τελείωσαν, φτιάχτηκε (με τις απαραίτητες συγκολλήσεις) η κυβέρνηση που θα «επαναδιαπραγματευόταν» το μνημόνιο αλλά, μόλις λίγες εβδομάδες μετά, οι μάσκες έπεσαν. Η περίφημη «επαναδιαπραγμάτευση» έγινε «αναθεώρηση» και τελικά πλήρης και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου όπως επιτάσσει ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Οι διακηρύξεις και οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες :

        Ξεπούλημα δημόσιων οργανισμών (ΟΠΑΠ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, λιμάνια, αεροδρόμια, Εγνατία, τεράστιες παραλιακές εκτάσεις, Αστέρας Βουλιαγμένης, ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ο κατάλογος συνεχίζεται). Το αποτέλεσμα θα είναι να χαριστούν ουσιαστικά στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο κερδοφόρες επιχειρήσεις και πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας και να χρυσοπληρώνουμε για υπηρεσίες που είναι βασικές ανάγκες μας  (ρεύμα, νερό, θέρμανση, μετακινήσεις) .

        Περικοπές τουλάχιστον 3,5 δις ευρώ στα προνοιακά επιδόματα χωρίς να αποκλείονται και επιπλέον οριζόντιες περικοπές σε αποδοχές .

        Λήψη μέτρων  12 δις ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και άμεσα μέτρα 4 δις. Η περίφημη ελάφρυνση των αδύναμων στρωμάτων θα εξαντληθεί στην αμφίβολη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη (πχ τουρισμός-εστίασης που είναι και αίτημα των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και εστιατορίων).

       Η προεκλογική υπόσχεση για  πιθανή κατάργηση και  αποσύνδεση του τέλους ακινήτων (χαράτσι) από τη ΔΕΗ διαγράφηκε με μιας μετά από τις επιταγές της τρόικας. Ας φανταστούμε, αν σε ένα τόσο απλό ζήτημα η κυβέρνηση αναγκάζεται να αναδιπλωθεί και να υποταχθεί, τι θα κάνει σε σοβαρότερα ζητήματα.    

        Εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν του πετρελαίου κίνησης .  Ο επόμενος χειμώνας θα είναι πλέον βαρύς όχι μόνο από τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και από τη διαφαινόμενη αδυναμία αντιμετώπισής του.   

        Επίσης είναι δηλωμένη η πρόθεσή τους για πλήρη κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως και η πρόθεσή τους να δημιουργήσουν οικονομικές ζώνες με μισθούς πολύ χαμηλότερους από τις συλλογικές συμβάσεις.

        Στον τομέα των δημοκρατικών δικαιωμάτων όμως οι υποσχέσεις θα τηρηθούν. Περισσότερη καταστολή. Περιορισμός και απαγόρευση διαδηλώσεων. Πλήρης κατάργηση του φοιτητικού Ασύλου. Αγορά σύγχρονων μέσων (εδώ λεφτά υπάρχουν!) αντιμετώπισης του εχθρού λαού, των εργαζομένων, των ανέργων, των απεργών, των μεταναστών. Εφαρμογή των τρομονόμων. Πρόσφατα στην Τούμπα είχαμε τη συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε στέκια και σπίτια που κατέληξαν σε συλλήψεις νέων αγωνιστών και απόδοση βαριών κατηγοριών. Σε μια εποχή που η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - τρόικας αμφισβητείται μαζικά, σε μια εποχή έντονης αστάθειας του πολιτικού συστήματος, ο μόνος τρόπος καθυπόταξης του λαού είναι το μαστίγιο.



Συμπολίτισσες, Συμπολίτες

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε είναι οι δυσβάσταχτοι φόροι που επιβάλλονται μετά από τη μείωση του αφορολογήτου και τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα. Οι εφορίες δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς και στέλνουν τα μπιλιετάκια (της τάξης των 1600 ευρώ κατά μέσο όρο) στην ήδη εξαθλιωμένη ελληνική οικογένεια που τα τελευταία δύο χρόνια έχει δει το εισόδημά της να μειώνεται δραματικά και να βιώνουν την ανεργία πλέον περισσότερα από ένα μέλη της. Το αποτέλεσμα είναι να τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός και μάλιστα με απειλές για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων αλλά και περιουσιακών στοιχείων.

 Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά, κάνει λόγω για περισσότερες δόσεις και για «ευκολίες πληρωμής». Για όλους εμάς, όμως, που γνωρίζουμε ότι αδυνατούμε πλέον να ικανοποιήσουμε τις βασικές καθημερινές μας ανάγκες είναι ξεκάθαρο πως οι διευκολύνσεις αυτές δεν είναι τίποτα άλλο παρά ΑΦΑΙΜΑΞΗ σε δόσεις!!

Χρειάζεται οργάνωση και μαζική απάντηση. Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας σας καλεί να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την κατάργηση αυτών των αντιλαϊκών- αντικοινωνικών και καταστροφικών για όλους μας μέτρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου