Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ!!
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ... ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Καναδάς: Στους δρόμους οι φοιτητές για τα δίδακτρα
Στους δρόμους οι φοιτητές στον Καναδά για τα δίδακτρα
  Σε περίπου 400 συλλήψεις προχώρησε η καναδική αστυνομία στο Μόντρεαλ κατά διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης. Σύμφωνα με την αστυνομία οι αρχές είχαν απαγορεύσει την διαδήλωση και η αστυνομία την ανέχθηκε για περίπου τρεις ώρες. Επενέβη ωστόσο όταν άρχισαν οι συγκρούσεις.
Στην καναδική επαρχία Κεμπέκ (Québec) διαδηλώνουν οι φοιτητές για τρίτη εβδομάδα κατά των αυξήσεων στα πανεπιστημιακά δίδακτρα. Επιπλέον αντιτίθενται στον ειδικό νόμο που προβλέπει περιορισμό του ελευθερίας για ελεύθερες διαδηλώσεις.

Η διάταξη ψηφίστηκε την Παρασκευή και απαγορεύει κάθε διαδήλωση και πορεία στην γαλλόφωνη επαρχία Κεμπέκ, που δεν έχει αναγγελθεί οκτώ ώρες νωρίτερα και δεν έχει κατατεθεί ακριβές σχέδιο. Ο νόμος αποτελεί αντίδραση της πολιτείας στις φοιτητικές διαδηλώσεις που διαρκούν από το Φεβρουαρίου και έχει ισχύ κατ αρχήν για ένα χρόνο.
Οι αρχές της επαρχίας Κεμπέκ προανήγγειλαν στις αρχές του έτους αύξηση των διδάκτρων από το φθινόπωρο κατά 245 καναδικά δολάρια ετησίως μέχρι το 2019. Πάντως ακόμα και με αυτήν την αύξηση, οι σπουδές σε Μοντρεάλ, Κεμπέκ Σίτι και στα άλλα πανεπιστήμια της επαρχίας είναι φθηνότερες απ’ όλες τις άλλες μεγαλουπόλεις του Καναδά, μεταξύ των οποίων στο Τορόντο και Βανκούβερ.
Την Τρίτη, η αστυνομία συνέλαβε σε διαδηλώσεις στο Κεμπέκ περίπου 100 φοιτητές και από τότε διαδηλώνουν φοιτητές και σε άλλες πόλεις σε ένδειξη αλληλεγγύης. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων των φοιτητών και κυβέρνησης βρίσκονται σε αδιέξοδο.
--------------------------------------------------------------------------------Επιμέλεια: Παύλος Χατζηιωαννίδης  24/05/2012 SKAI

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου