Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ...!!!

ΠΟΙΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ;; 

ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ;;

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΤΡΟΪΚΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
 ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!

Mάχη για τις Συμβάσεις στις 15 του Μάη


 
  Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) o Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής απεργούν αύριο 15 Μάη, ενώ η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών προχωρά σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 15 και 16 του μήνα. Οι εργαζόμενοι και στους τέσσερις κλάδους καλούνται να δώσουν μια σκληρή μάχη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων να απαντήσουν στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, πως δε θα δεχθούν την καρατόμηση της ζωής τους. Θα πουν «όχι» στην αφαίρεση δικαιωμάτων, στη μείωση μισθών, στις απολύσεις και την ανεργία, στην εκ περιτροπής εργασία, στο αίσχος των προσλήψεων νέων εργαζομένων με 511 ευρώ μεικτά. Πως θα ορθώσουν τείχος αντίστασης απέναντι στη αντιλαϊκή και αντεργατική λαίλαπα.
Την ώρα που η εργοδοσία είναι έτοιμη να εξαπολύσει και να ολοκληρώσει μια επίθεση που θα φέρει τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε ένα σύγχρονο Μεσαίωνα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντιπαλέψουν, να αγωνιστούν, να συγκρουστούν για τα κεκτημένα με αγώνες και αίμα δικαιώματά τους.
 H απεργία αυτή αποτελεί ταυτόχρονα μια πολύ δύσκολη μάχη. Και αυτό διότι οι δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, καλλιεργούν κλίμα αποδοχής ή έχουν ήδη αποδεχτεί όλα αυτά τα άγρια μέτρα, που καταστρέφουν τη ζωή των εργαζομένων και ορίζουν οι αντεργατικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.


Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων δέχτηκαν το «πάγωμα» των μισθών. Στα ΕΛΠΕ πολύ νωρίτερα από την ψήφιση των νόμων υπέγραψαν «πάγωμα» των μισθών για τους υφιστάμενους εργαζόμενους και μείωσή τους κατά 40% για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Στη ΓΕΝΟΠ και την ΕΥΔΑΠ ετοιμάζονται να υπογράψουν ΣΣΕ που «νομιμοποιούν» τη μεσοσταθμική μείωση κατά 35% των μισθών και τη δυνατότητα της εργοδοσίας να απολύει. Στην ΕΒΓΑ, οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην τελευταία γενική συνέλευση, κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν στις 15 και 16 Μάη υμνώντας την ανάγκη «συνεννόησης» με την εργοδοσία. Εφαρμόζουν στην πράξη τα μέτρα εκείνα του μνημονίου, της τρόικας, της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που ενισχύουν τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο.
Συνεπώς, η συγκέντρωση των αγωνιστικών δυνάμεων ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, κόντρα στη λογική της συναίνεσης και της υποταγής στα εργοδοτικά συμφέροντα που καλλιεργούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι κρίσιμος όρος για την επιτυχία της απεργίας και της ανάπτυξης ενός διαρκούς αγώνα αντίστασης στην εξελισσόμενη επίθεση. Διότι μόνο μέσα από αυτό το δρόμο οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να αποτρέψουν το τσαλαπάτημα της ζωής τους.
ΠΗΓΗ Τα στοιχεία για το παραπάνω κείμενο είναι απο άρθρο του Ριζοσπάστη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου