Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Συλλήψεις στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους κατοίκους στην Ευκαρπία

ΠΗΓΗ: http://www.alterthess.gr/   Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012 
Στις συλλήψεις δύο κατοίκων που βρίσκονταν στο ΣΜΑ Ευκαρπίας και εκτελούσαν τη βάρδια τους, προκειμένου να μην ξεκινήσουν οι εργασίες προχώρησε σήμερα το πρωί η αστυνομία. Οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες μεταφέρθηκαν στο  Αστυνομικό Τμήμα Πολίχνης, όπου μεταβαίνουν και μέλη της επιτροπής κατοίκων, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο ηλικιωμένοι κάτοικοι κατηγορούνται για απρόκλητη βία και ο εισαγγελέας επιμένει στη μεταφορά τους άμεσα στα δικαστήρια, ώστε να περάσουν αυτόφωρο.

Τις προηγούμενες ημέρες αστυνομικοί του τμήματος Πολίχνης επικοινώνησαν με κατοίκους της περιοχής και πολίτες που βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις και τους κάλεσαν για μια «φιλική» ανάκριση στο τμήμα.
Μεταξύ των πολιτών και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις. Για το θέμα ο γραμματέας του Συνασπισμού Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Σαμανίδης, που δέχτηκε το τηλεφώνημα της ασφάλειας, δήλωσε στο alterthess ότι «πρόκειται για προσπάθειες τρομοκράτησης των κατοίκων της περιοχής που αγωνίζονται για να μην καταστραφεί ο τόπος τους, και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των κατοίκων και την παύση κάθε δίωξης».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση της "καταγγέλλει τις συλλήψεις σήμερα το πρωί δύο ηλικιωμένων κατοίκων που βρίσκονταν στο ΣΜΑ Ευκαρπίας στο πλαίσιο του αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιοχής για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής" και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση που οργανώνει το Δίκτυο κατοίκων της περιοχής το Σάββατο 7 Απρίλη, στις 7μμ στο 1ο Δημ. Σχολείο Ευκαρπίας. 
 
Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) σε ανακοίνωση της καταγγέλλει "την τρομοκρατική σύλληψη δύο κατοίκων, σήμερα το πρωί,  στο χώρο που απειλείται να γίνει ο ΣΜΑ στην Ευκαρπία. Η αστυνομική επιχείρηση  και αυτοί που έδωσαν την εντολή έχουν προφανή στόχο να δοκιμάσουν και να κάμψουν την καθολική αντίδραση των κατοίκων της Ευκαρπίας και των γύρω περιοχών που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια καταστροφής του τόπου τους. Όπως συνήθως γίνεται τελευταία με τους αγώνες του λαού μας , ο στόχος αυτός δεν θα πετύχει. Αντίθετα θα δυναμώσει την αποφασιστικότητα και την κινητοποίηση."
Νεότερη ενημέρωση
12:00: Ορίστηκε δικάσιμος στις 1/10 για τους συλληφθέντες οι οποίοι οδηγήθηκαν για σήμανση στην ΓΑΔΘ. Την ίδια ώρα έξω από το δικαστήριο 100 συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα αλληληεγγύης
11:13: Στα δικαστήρια μεταφέρονται οι δύο κάτοικοι. Καλείται συγκέντρωση τώρα έξω από το κτίριο
11:05Αυτή τη στιγμή προσπαθούν οι αστυνομικοί να μεταφέρουν τους δύο συλληφθέντες στα δικαστήρια, με τους συγκεντρωμένους πολίτες να μπλοκάρουν το περιπολικό που θα τους μεταφέρει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου