Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στον ΟΑΕΔ της ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ την
 ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΗ 11.30πμ
για το ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
      ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΤΣΑΡΗ
 
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!
Η εργασία είναι δικαίωμα! Να το διεκδικήσουμε!

            Ο μεσαίωνας στη ζωή μας, που εδώ και χρόνια μας ετοίμαζαν, ήρθε με μια σειρά από ατέλειωτα μέτρα βαρβαρότητας που δεν έχει τέλος να πάρει πίσω κάθε δικαίωμα που είχε κατακτήσει ο λαός μας, μαζί και το δικαίωμα για δουλειά και άρα για ζωή. Η συγκυβέρνηση, πλήρως εναρμονισμένη στις επιταγές της τρόικας, επιδιώκει για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου να διαλύσει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, ενώ παράλληλα επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή, μείωση μισθών και συντάξεων, διάλυση ασφάλισης-περίθαλψης. Στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» ξεπουλάει την ίδια τη χώρα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Ο επίσημος αριθμός των ανέργων το 2012 έχει εκτοξευθεί στο 1.000.000 βάσει των επίσημων στοιχείων, ενώ αντίστοιχα είναι τα νούμερα στην ανασφάλιστη και στην ελαστική εργασία, ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους. Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα ποσοστά αυτά φταίνε οι μετανάστες ή τα προσόντα των εργαζομένων που είναι λίγα, τα χιλιάδες λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, οι μαζικές απολύσεις, η μη ανανέωση των συμβάσεων, αποδεικνύουν το αυτονόητο. Ότι η ανεργία δεν αποτελεί παρά αποτέλεσμα της ληστρικής επιδρομής τρόικας-συγκυβέρνησης σε βάρος του μόχθου του λαού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η ανεργία χρησιμοποιείται και ως μοχλός πίεσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων για την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, οδηγώντας για παράδειγμα τον κατώτατο μισθό στα 430 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις, αφού τείνει να παγιωθεί ότι είναι και «τυχερός» αυτός που τον παίρνει, ενώ παράλληλα κατεβάζουν και το επίδομα ανεργίας στα 359ευρώ, λες και μπορεί κανείς να επιβιώσει (όχι να ζήσει και με αξιοπρέπεια φυσικά) και να πληρώσει και τα χαράτσια του με αυτά!
Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να εναντιωθούμε. Είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Είναι πλέον ανάγκη να βρεθούμε ο ένας με τον άλλο και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Ο ατομικός δρόμος είναι αυτός που τους βολεύει και αυτόν μας μαθαίνουν. Πρέπει να αναζητήσουμε το συλλογικό δρόμο, να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για δουλειά, για ζωή, για αξιοπρέπεια.
Σε μια προσπάθεια να βρεθούμε μεταξύ μας και να οργανωθούμε, εδώ και δύο χρόνια δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, που προσπαθεί να προωθήσει την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση στις γειτονιές της Τούμπας.
Σας καλούμε, όλους ανέργους και μη, στο στέκι της Πρωτοβουλίας (Δερκών 32), να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο. Πρέπει να συζητήσουμε και να δράσουμε ενάντια στην ανεργία. Να μην σκύψουμε το κεφάλι ! Να αγωνιστούμε για το δικαίωμα μας στη ζωή. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί αν δεν αγωνιστούμε πρώτα από όλα εμείς γι αυτό.
Να διεκδικήσουμε:
·         Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας.
·         Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, στους άνεργους και υποαπασχολούμενους, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. 
·         Απαλλαγή όλων των ανέργων από τα Χαράτσια, τα Δημοτικά Τέλη και φόρους.
·         Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.
·         Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων
·         Δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου