Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Επεισόδια στην παρέλαση στα Γιάννενα


                    Επεισόδια στην παρέλαση στα Γιάννενα
Επεισόδια μεταξύ Κτηνοτρόφων -- Εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ και Δυνάμεων των ΜΑΤ σημάδεψαν τον φετινό εορτασμό για την απελευθέρωση της πόλης. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν τα ΜΑΤ έλαβαν εντολή να απωθήσουν τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ επιχείρησαν να μοιράσουν γάλα στους μαθητές που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην παρέλαση.
Αστυνομικοί προειδοποίησαν τους κτηνοτρόφους ότι δεν θα τους επιτρέψουν να μοιράσουν γάλα, για να μην λερωθεί ο χώρος. Μάλιστα, μια διμοιρία των ΜΑΤ πήρε θέση δίπλα στο αγροτικό που μετέφερε το γάλα. Οι κτηνοτρόφοι επέμεναν και προσπάθησαν να προσέγγισαν το αυτοκίνητο για να πάρουν τα κουτιά με το γάλα, όταν δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ. Επικράτησε ένταση και προπηλακισμοί, υπό τον ήχο αντιεξουσιαστικών συνθημάτων. Κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια των πιτσιρικάδων, που ετοιμάζονταν να παρελάσουν.
Ακολούθησε και νέα ένταση, αυτή τη φορά μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών, μαθητών, πολιτών οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των κτηνοτρόφων και ταυτόχρονα να διαμαρτυρηθούν κατά του μνημονίου.
Μετά το πέρας της παρέλασης, οι συγκεκριμένες ομάδες θέλησαν να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την Περιφέρεια Ηπείρου. Αρχικά εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και επικράτησε και πάλι ένταση και προπηλακισμοί. Στη συνέχεια ωστόσο, οι διαδηλωτές έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και έφτασαν μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου φώναξαν συνθήματα κατά των νέων μέτρων, που λαμβάνει η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στη συνέχεια έκαναν πορεία οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ κρατώντας πλακάτ, κατά της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας και μοιράζοντας κουτιά με γάλα στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου