Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ απο τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας

  ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΕΕ-ΟΕΚ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΟΕΕ



   
 Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοί τους από τη Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Δράμα. Στην πορεία συμμετείχαν και γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στον μοναδικό βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΕΕ, στη Θεσσαλονίκη.
 Στην πορεία συμμετείχαν εργαζόμενοι από Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Δράμα κατέβηκαν στο δρόμο έχοντας στο πλευρό τους και γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΕΕ, στη Θεσσαλονίκη και δικαιούχους των άλλων προγραμμάτων.
Το κλείσιμο των οργανισμών αφορά άμεσα εκτός από τους 1500 περίπου εργαζόμενους, αφορά συνολικά εργαζόμενους και άνεργους, δικαιούχους και χρήστες των προγραμμάτων (83.000 στεγαστικά δάνεια εργατικής κατοικίας, έτοιμη κατοικία, 58000 αιτήσεις περιμένουν επιδότηση ενοικίου, 380.000 δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού, 25 παιδικοί σταθμοί με 2.500 βρέφη και νήπια). Δεν πρέπει να μείνει και να αντιμετωπιστεί σαν πρόβλημα μόνο των εργαζόμενων στους δυο οργανισμούς, γιατί είναι κατάργηση δικαιωμάτων για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

«Στη μέση της χρονιάς, εάν κλείσει, δεν ξέρουμε τι θα απογίνουν 100 παιδιά, φτωχών οικογενειών - στην πλειοψηφία τους ανύπαντρων μητέρων και γονέων με ειδικές ανάγκες - τα οποία ως τώρα φιλοξενούνται και σιτίζονται στο σταθμό δύο φορές τη μέρα, χωρίς να πληρώνουν τροφεία» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΕΕ Άννα Κούρου.
Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Λ. Στρατού στο ύψος της ΕΤ-3 και μέσω της Εγνατίας κατέληξε έξω από τη γ. γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.
Αύριο Τετάρτη, στις 9.00 π.μ. οι εργαζόμενοι του ΟΕΕ - ΟΕΚ θα συγκεντρωθούν στα διόδια των Μαλγάρων για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς για τις επιπτώσεις της κατάργησης των δύο οργανισμών και το μεσημέρι στις 12.00 θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΘ. Την Πέμπτη θα συγκεντρωθούν στις 9.00 π. μ. στα γραφεία του ΟΕΕ (Μητροπόλεως 110) και θα ξεκινήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.
ΠΗΓΗ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου