Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

 ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-2   ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ 
 4μμ στην ΠΛ. ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ
 
 Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Η βαρβαρότητα έκανε κατάληψη στην καθημερινότητά μας. Σαν οδοστρωτήρες, οι ξένοι και ντόπιοι αφεντάδες, ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Μας βυθίζουν μέσα στην απόλυτη φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση.
Οι μισθωτοί εργαζόμενοι μετατρέπονται σε σύγχρονους δούλους που θα αλέθονται στη μηχανή της εκμετάλλευσης για ένα ξεροκόμματο μιας αμφίβολης επιβίωσης. Οι απελπισμένοι αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες σβήνουν.
Οι απολυμένοι και οι άνεργοι πληθαίνουν ασταμάτητα τις  στρατιές της απόγνωσης. Οι νέοι, αηδιασμένοι, σκέφτονται να πάρουν ξανά το μακρύ πικρό δρόμο για τα σκλαβοπάζαρα της ξενιτιάς.
Τα αγαπημένα γεροντάκια μας ταπεινώνονται στη δύση της ζωής τους. Μας έκαναν, με τα χαράτσια τους, ενοικιαστές μέσα στα ίδια μας τα σπίτια, τον κόπο της ζωής μας, ορεγόμενοι να μας τα πάρουν κι αυτά πίσω την κατάλληλη στιγμή! Όλο και περισσότερος κόσμος κρυώνει και πεινάει!
Γέμισαν οι δρόμοι με άστεγους. Μικρά παιδιά λιποθυμάνε μέσα στα σχολεία από πείνα! Μια χώρα ολόκληρη λιώνει σαν κερί, την ίδια ώρα που μια χούφτα εκμεταλλευτών γεμίζει τα αμαρτωλά σεντούκια της με τον κλεμμένο ιδρώτα μας.
Μην τους επιτρέψουμε να μας αλυσοδένουν άλλο στο άρμα της σκλαβιάς. Ως εδώ και μη παρέκει. Μην αφήσουμε να μας κάνουν καταθλιπτικούς, μην τους κάνουμε τη χάρη να απομονωθούμε στο καβούκι της ατομικής μας μιζέριας.
Είμαστε εκατομμύρια και είναι πολύ λίγοι.  Όλοι μαζί σαν μια γροθιά μπορούμε να τους τρομάξουμε. Ενωμένος ο κόσμος της εργασίας, με σημαία το δίκιο του, είναι ανίκητος.
Εδώ και τώρα "να τους κόψουμε" το ξεδιάντροπο ληστρικό τους χέρι που δεν λέει να σταματήσει το πλιάτσικο.
Ο περήφανος αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο: Ασυμβίβαστα, δυναμικά, ανυποχώρητα.
Με τη μαζική λαϊκή  αυτενέργεια και δράση, κόντρα στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες της υποταγής.
Όλοι στο προσκήνιο,  όλοι ενεργοί συμμέτοχοι, να πάρουμε τη ζωή μας στα ίδια μας τα χέρια. Να γίνουν τα όνειρά μας ο εφιάλτης τους! Αγώνας διαρκής μέχρι…. να κάνει ξαστεριά!
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!   

* ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΑΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ  blog  "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου