Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

dimotiko-simvouliodramas.jpg

Δράμα: Νίκη των πολιτών- Έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα τους από το Δημοτικό συμβούλιο

ΠΗΓΗ: ALTERTHESS

Σημαντική νίκη πέτυχαν χθες, Τετάρτη, οι πολίτες της Δράμας αφού το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποδέχθηκε τα αιτήματα τους ενώ συμμετείχε και στην διαμαρτυρία στο υποκατάστημα της ΔΕΗ που διοργάνωσαν.
Με παρέμβαση της Συνέλευσης Δραμινών Πολιτών και του Εργατικού Κέντρου Δράμας στο Δημοτικό Συμβούλιο, περίπου 150 πολίτες κατέθεσαν κείμενο με τα αιτήματά τους και ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση πάνω σε αυτά.
Όπως αναφέρει η Συνέλευση πολιτών "Μετά από πολλές παλινωδίες του Δημάρχου κάτω από την έντονη και αποφασιστική παρέμβαση των πολιτών το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει το κείμενο και να αποδεχθεί και να στηρίξει τα αιτήματα των πολιτών. Και μάλιστα να παραστεί σύσσωμο σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ Δράμας οπού είχαν ήδη προγραμματίσει οι δύο συλλογικότητες."


Έτσι λοιπόν ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, μετά από πίεση των πολιτών και του εργατικού κέντρου, αποφάσισε ότι:
1. Το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και το κάθε επόμενο χαράτσι, είναι άδικο και ανήθικο και αύριο στις εννέα το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί πλάι στους πολίτες στην προσπάθεια που έχει σκοπό να πιέσει τη ΔΕΗ όχι μόνο να δέχεται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς το χαράτσι αλλά και να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό που δεν έχει ή αντιστέκεται να πληρώσει. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποκηρύσσει την μαφιόζικη κυβερνητική τακτική είσπραξης άδικων φόρων.
2. Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και τα τιμολόγια ύδρευσης στους άνεργους.
3. Να διερευνηθεί η δυνατότητα για δωρεάν μετακίνηση των άνεργων με την αστική συγκοινωνία.
4. Απαιτεί από τους δραμινούς βουλευτές να καταψηφίσουν το μνημόνιο.
5. Να μειωθούν τα κονδύλια για χορούς, πανηγύρια δημόσιες σχέσεις και έργα βιτρίνας, με αντίστοιχη ενίσχυση των κονδυλίων για την υποστήριξη των ανέργων και των ασθενέστερων.
6. Απαιτεί να μη δημιουργηθούν ΕΟΖ πουθενά στην Ελλάδα, να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να μη μειωθούν οι ελάχιστες αμοιβές και οι συντάξεις και να διαφυλαχθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου