Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ πολιτική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ –ΔΝΤ !


“Δεν νικά αυτός που έχει δίκιο, αλλά αυτός που αγωνίζεται γι’αυτό !”

Αυτοί με τα χαράτσια, την ανεργία, τις απολύσεις, τα μνημόνια και την παραπληροφόρηση-φόβο.
Με τους αφεντάδες τους.
Εμείς με την αξιοπρέπεια, τον αγώνα, την αλληλεγγύη, την αντίσταση.
Με το δίκιο του λαού.
   
   Η βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας, τα νοικοκυριά βυθίζονται στα χρέη. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», για να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ οι εργοδότες μένουν πάμπλουτοι. Οι οικογενειακοί προγραμματισμοί τινάζονται στον αέρα από τα νέα, «αναγκαία», και «τελευταία» κάθε φορά, μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η συγκυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών.

 Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει παρά ένα και μοναδικό στόχο: να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης με ακόμα πιο εντατικό ρυθμό. Αυτό το στόχο προωθεί από κοινού με την τρόικα με τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο-2. Συνεργάζονται για νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα: Δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, διάλυση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, αφανισμό των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

 Με όλες αυτές τις πολιτικές που είναι επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, στο όνομα της διάσωσης του συστήματος που αυτοί υπηρετούν, στο όνομα της βιωσιμότητας του δικού τους χρέους και της διαχείρισης της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν, η πρόσβαση στο ρεύμα, στο νερό, στη μεταφορά, μετατρέπονται σε προνόμιο ελαχίστων.

  Ήδη εφαρμόζουν προκλητικές απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα (15% από 1η Γενάρη), ενώ ακολουθούν ανάλογες αυξήσεις στο νερό και της μεταφορές, για να πουλήσουν «κερδοφόρες» επιχειρήσεις της αυριανούς ιδιοκτήτες της.
  Τρόικα και συγκυβέρνηση θέλουν να το μετατρέψουν σε μόνιμο μέτρο και από αύριο διαρκώς θα αυξάνεται. Θέλουν να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας! Ήδη αποφάσισαν και ΝΕΟ χαράτσι σε όλα τα αγροτεμάχια !! Το σχέδιό τους είναι ξεκάθαρο: Θα πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μπορεί να δεχθεί τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, τα 4ημερα και τα 5ωρα εργασίας. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ.

  Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τους αγώνες μας, γιατί γνωρίζουμε πως: η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού είναι έμπρακτη συμβολή στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Γιατί τα χαράτσια και η ληστεία του λαού δεν έχουν τέλος και δεν έχουν αποτέλεσμα σε όφελός μας. Τα χρήματα πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα του χρέους, εμείς φτωχαίνουμε και το χρέος αυξάνει.
 Έτσι συγκεντρώνουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι, κλέβουν το υστέρημά μας και τα δίνουν στους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες και στην κερδοφορία των βιομηχάνων, μεγαλοεργολάβων, εφοπλιστών και καναλαρχών. Όσο τα αποδεχόμαστε και τα πληρώνουμε θα συνεχίσουν να μας ληστεύουν.
   Ο ηρωικός αγώνας των εργατών, σχεδόν τρεις μήνες, στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» μας δείχνει, ότι πρέπει να συσπειρωθούμε, να οργανωθούμε, να γίνουμε όλοι μια γροθιά για να υπερασπίσουμε το αυτονόητο: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.
 
  Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ έχει ήδη απλωθεί σ’ όλη την χώρα.  Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε πολλές πολυκατοικίες οι κάτοικοι συσπειρώνονται, δρουν, αρνούνται μαζικά να πληρώσουν, οργανώνουν την αντίστασή τους, αποτρέπουν τη διακοπή του ρεύματος.

 Με τις κινητοποιήσεις μας έχουμε καταφέρει να κάνουμε το φόβο να αλλάξει στρατόπεδο. ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΓΕΝΟΠ 4.000.000 (από τα 9.500.000) λογαριασμοί με ΧΑΡΑΤΣΙ δεν έχουν πληρωθεί. !!! Αυτή είναι η δύναμη μας ! Η μαζική, συλλογική στάση, η οργανωμένη αντίδραση!
Γι΄ αυτό έσπευσαν, δήθεν από κοινωνική ευαισθησία, να εξαιρέσουν τις «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες, γι΄ αυτό γλυκαίνουν το χάπι με περισσότερες δόσεις.
 
Εμείς όμως τους δηλώνουμε: Η πολιτική τους μας κάνει όλους ευπαθείς. Δεν πληρώνουμε το χαράτσι για τα ακίνητα και κανένα χαράτσι.  Δεν αντέχουμε άλλο τη φορομπηξία, την ακρίβεια, τη λιτότητα. Αντιστεκόμαστε σε αυτό και σε κάθε άλλο άδικο και φορομπηχτικό μέτρο, παλεύουμε για την κατάργησή του. Νόμος είναι το δίκαιο και η επιβίωση του λαού.   

  ΞΕΡΟΥΜΕ ότι: Όσο περισσότεροι δεν το πληρώσουμε – αν είμαστε χιλιάδες, μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους. Τότε δεν θα μπορούν να κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι.

  ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανατρέψουμε τα μέτρα τους μαζί με τα Μνημόνια και την πολιτική που τα γεννάει και να διώξουμε την ΕΕ, το ΔΝΤ και όσους τους στηρίζουν και σχεδιάζουν την εξόντωσή μας.

·  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους !
·  ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ !
·  ΠΑΙΔΕΙΑ–ΥΓΕΙΑ–ΡΕΥΜΑ–ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!
·  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ!
·  ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ πολιτική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ –ΔΝΤ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου