Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!


ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ : ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ... ΟΡΑΜΑ (ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ!)

Χέρι χέρι με τα ΜΑΤ

εφαρμόζει τις αντεργατικές πολιτικές

 ο Δανιηλίδης!

(Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών)


Η καταγγελία στάλθηκε απο την  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ

 

  Ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Σίμος Δανιηλίδης, έφερε τα ΜΑΤ για να λειτουργήσει τους σταθμούς σε περίοδο των διακοπών των χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι με απόφαση συνέλευσης και συλλόγου ενημέρωσαν τους γονείς για την παράνομη λειτουργία του σταθμού και την έλλειψη προσωπικού, αφού δεν εργάστηκαν οι μόνιμοι και ήταν μόνο οι συμβασιούχοι.
Την επόμενη μέρα περίμενε μια τρομακτική έκπληξη τους εργαζόμενους που συνέχισαν την κινητοποίηση διαμαρτυρία και ενημέρωσης των γονιών, όπως και τους ελάχιστους γονείς που πήγαν τα παιδιά τους. Ισχυρή δύναμη ΜΑΤ στην πόρτα του παιδικού σταθμού συνόδευε τα παιδιά στον σταθμό!

   Είναι πολλά τα χρόνια που με όπλο την τρομοκράτηση των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των συμβασιούχων, προσπαθεί να καταργήσει δικαιώματα. Πάντα το λέγαμε και θα το ξαναπούμε, ότι οι δήμοι είναι τα πειραματικά εργαστήρια των αντεργατικών μέτρων. Στους δήμους δοκιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας πριν νομοθετηθούν, εφαρμόστηκε η ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά πριν νομοθετηθεί, η χειραγώγηση των εργαζόμενων μέσω πειθαρχικών διώξεων, η άμεση τρομοκράτηση των συμβασιούχων με την απειλή της απόλυσης.
Στους παιδικούς σταθμούς των Συκεών, για να πρωτοκοληθεί η αίτηση υπαλλήλου για άδεια, πρέπει να παέι το σωματείο, να απευθυνθεί στον εισαγγελέα, ώστε την μέρα της αιτούμενης άδειας να είναι ο εργαζόμενος να είναι αδικαιολογήτως απών! Όποιος αρρωστήσει και ειδοποιήσει το πρώτο που του λένε είναι ότι θα στείλουν γιατρό στο σπίτι να διαπιστώσουν αν λέει αλήθεια.
   Οι εργαζόμενοι στις Συκιές είναι κατά την διοίκηση ψεύτες, απατεώνες και κατηγορούμενοι και μόνο γιατί κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους!
Και όταν το σωματείο κυκλοφορεί ανακοίνωση που καταγγέλει αυτές τις πρακτικές διώκεται για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου!
  Δεν είναι παιχνίδια επίδειξης δύναμης αυτά που γίνονται στις Συκιές. Είναι σχέδιο που ξεκίνησε με το πέρασμα των Κρατικών Παιδικών Σταθμών στους Δήμους, με τις συμπράξεις Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τα ΕΣΠΑ.
  Είναι σχέδιο ιδιωτικοποίησης των παιδικών σταθμών, υπάρχει Κυβερνητική, Καλλικρατική και Μνημονιακή κατεύθυνση και στις Συκιές βρήκε το μάστορά του και υλοποιείται. Στις Συκιές υπήρχαν τρεις Παιδικοί Σταθμοί ΝΠΔΔ πριν περάσουν στους Δήμους και έμεινε μόνο ένας, με το κλείσιμο των δημοτικών παιδικών σταθμών (πρώην Κρατικών) και την δημιουργία παιδικών σταθμών της Δημοτικής Επιχείρησης.
  Στοχεύουν σε εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς δυνατότητα αντίστασης με την κατάργηση των διακοπών του Πάσχα και των Χριστουγέννων, με παράταση του ωραρίου λειτουργίας των σταθμών χωρίς το ανάλογο προσωπικό, τον χαρακτηρισμό των εκπαιδευτικών σε υγεινομικό προσωπικό, την κατάργηση του μαγειρείου των παιδικών σταθμών, που από ένα μάγειρας ανά 50 παιδιά γίνεται δυο μάγειρες για 1000 τουλάχιστον μερίδες.
  Τι πρέπει να γίνει
Οι εργαζόμενοι και οι γονείς οφείλουν να διεκδικήσουν τους δωρεάν παιδικούς σταθμούς και τα δικαιώματά τους! Οι μόνιμοι και συμβασιούχοι όλοι μαζί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Μόνο όλοι μαζί μπορούν να απαντήσουν στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς. Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους να ενημερώσουν κατοίκους, συλλόγους γονέων, πρωτοβουλίες κατοίκων, να το κάνουν υπόθεση της κοινωνίας. Οι ενημερωμένοι κάτοικοι και οι γονείς μαζί με τους εργαζόμενους μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια του Δήμου  που δεν είναι άλλα από αυτά του Καλλικράτη, της Κυβέρνησης και της Τρόικας! Και τότε δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν ΜΑΤατζή να παίρνει το παιδάκι τους από το χέρι και να το πηγαίνει στο σχολειό του. Και τότε δεν θα καταφέρνει κανένας δήμαρχος να χρησιμοποιεί τους συμβασιούχους και τους γονείς σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Η καταγγελία στάλθηκε απο την  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου