Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Το 50% των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι απλήρωτοι !!!


ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το 50% των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι απλήρωτοι
 
ΠΗΓΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αυτό το στοιχείο έγινε γνωστό χτες κατά τη διάρκεια παρέμβασης αντιπροσωπείας του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος, που απαίτησαν επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο της Ζώνης
Ξεπερνούν το 50% οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αυτή την περίοδο! Το στοιχείο αυτό που είναι ένας ακόμα δείχτης για την ανεργία και την ανέχεια, που έχει καταδικάσει η βάρβαρη πολιτική τις εργατικές λαϊκές οικογένειες σε όλο τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές, ήρθε στο φως χτες από υπαλλήλους τους υποκαταστήματος της ΔΕΗ στα Καμίνια (από εκεί εκδίδονται οι εντολές για διακοπή ρεύματος) στη διάρκεια παρέμβασης που έγινε από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος, απαιτώντας την επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Απαίτησαν να μην κόβεται το ρεύμα συνολικά στις οικογένειες των ανέργων, στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ και το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στον άνεργο, παραμονή Πρωτοχρονιάς και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ξεκινήσει διακανονισμό για την αποπληρωμή του λογαριασμού. Η εξήγηση που δόθηκε για το γεγονός αυτό είναι ότι «ήρθαν λάθος στοιχεία στην αρμόδια υπηρεσία» και ότι σήμερα το θέμα θα τακτοποιηθεί. Ωστόσο, το πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος στις φτωχογειτονιές του Πειραιά παραμένει και οι αντιπροσωπείες έθεσαν απέναντι και στις προσωπικές ευθύνες που έχουν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτή την πολιτική, να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
«Κάναμε Πρωτοχρονιά με τα παιδιά μου να τρέμουν από το κρύο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άνεργος. Η σύζυγός του διατηρεί κυλικείο σε δημοτικό σχολείο του Περάματος και όπως είπε: «Καθημερινά αναγκάζομαι να προσφέρω τυρόπιτες σε παιδάκια που είναι άσιτα και ξέρω την άσχημη κατάσταση των οικογενειών τους. Αντε μετά να μαζέψεις τα λεφτά για το λογαριασμό. Ομως η αλληλεγγύη μαζί με τους αγώνες μας είναι τα όπλα των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου