Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ...ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ!!

Έβαλαν στους σεισμοπαθείς χαράτσι για τα κοντέινερ
Όσο απίστευτο και αν φαντάζει στον κοινό νου, το τέλος ακινήτων καλούνται να πληρώσουν και οι σεισμοπαθείς τριών οικισμών που μένουν σε κοντέινερ από το 1995. Με εξώδικο στη ΔΕΗ θα απαντήσει ο δήμος
Σεισμοπαθείς τριών οικισμών στα Γρεβενά καλούνται να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ενώ μένουν σε κοντέινερ, μετά το σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995.
Σύμφωνα με το star-fm.gr, τη συμπαράσταση του Δήμου ζητούν οι σεισμοπαθείς των τριών σεισμόπληκτων οικισμών Καλαμιτσίου, Καλοχίου και Μεσολάκκου, καθώς ο γολγοθάς τους συνεχίζεται.
Μάλιστα, στους σεισμόπληκτους του νομού Γρεβενών είχε δοθεί η υπόσχεση στεγαστικών δανείων για την ανέγερση νέων κατοικιών, πλην όμως μέχρι σήμερα ούτε το 5% των σεισμοπλήκτων δεν έχουν πάρει δάνειο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το χαράτσι καλούνται να πληρώσουν μέχρι και οι σεισμοπαθείς που έχουν μετατρέψει τις αποθήκες και τους στάβλους σε κατοικήσιμο χώρο, καθώς εδώ και 16 χρόνια δεν έχει προχωρήσει η μετεγκατάσταση των τριών αυτών οικισμών στη θέση «Πατώματα».
Ο δήμος Γρεβενών θα αποστείλει μάλιστα εξώδικο προς τη ΔΕΗ για να μη χρεώνει το τέλος ακινήτων στα κοντέινερ των σεισμοπαθών των τριών σεισμόπληκτων οικισμών.
Στην ενέργεια αυτή, προβαίνει ο δήμος, όπως τόνισε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο γενικός γραμματέας του δήμου Γρεβενών, Ανδρέας Τόσκας, μετά την έκκληση σεισμοπαθών των οικισμών αυτών.
"Αυτή η ενέργεια καταδεικνύει στη μεγαλοπρέπειά της, την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζεται η όλη ιστορία του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γρεβενών, Ανδρέας Τόσκας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι σεισμόπληκτοι, όταν έλαβαν τους λογαριασμούς, έκπληκτοι διαπίστωσαν να αναγράφονται τα τετραγωνικά των κοντέινερ που 17 χρόνια τώρα θεωρούνται ως πρώτη τους κατοικία.
 το βρήκαμε εδώ
http://news247.gr/ellada/eidiseis/evalan_stoys_seismopatheis_xaratsi_gia_ta_konteiner.1508572.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου