Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΚΡΟΣ....

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ! ... ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!

ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΚΡΟΣ....

"Ο κ. Παπαδήμος γνωρίζει πολύ καλά ως τεχνοκράτης ότι δεν θα τα καταφέρει, εάν τα δύο μεγάλα κόμματα του δώσουν μόνον 15 εβδομάδες καιρό. Διότι στο διάστημα αυτό δεν είναι δυνατόν να νοικοκυρέψει τη δημόσια διοίκηση και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις."
Τάδε έφη Ντάνιελ Γκρος, επικεφαλής του ερευνητικού Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες (CEPS) ο οποίος εκτιμά ότι ο Λ.Παπαδήμος δεν θα καταφέρει να επιτύχει τον σκοπό του γιατί θα συναντήσει "εμπόδια" στο δρόμο του.

  Ο Ντ. Γκρος εκτιμά ότι οι περικοπές και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι εφικτές όχι λόγω της νομοθεσίας αλλά γιατί λείπει η κοινωνική συναίνεση για να εφαρμοστούν οι ψηφισμένες αποφάσεις. Με άλλα λόγια αυτό που θα έχει να αντιμετωπίσει ο Λ. Παπαδήμος θα είναι η ελλειπής στήριξη του λαού στην πολιτική που θέλει να ασκήσει καθώς και η ελλειπής συμπαράσταση των συνδικάτων και των δημοσίων υπαλλήλων στην δρομολόγηση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων:
"Η ελληνική βουλή ψήφισε όλους σχεδόν τους νόμους, όπως το ζήτησε η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ, αλλά κατόπιν δεν εφαρμόστηκε τίποτε ή μάλλον εφαρμόστηκαν ελάχιστα. Και αυτό διότι η ίδια η δημόσια διοίκηση απέτρεψε την εφαρμογή τους, επίσης πολλά συνδικάτα προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση. Δυστυχώς αυτό το κλίμα θα συνεχιστεί, και όσο δεν αλλάζει τίποτα σε αυτά τα δεδομένα, και ο πλέον άριστος τεχνοκράτης, ως επικεφαλής της κυβέρνησης, μπορεί να πετύχει ελάχιστα."

Ο Ντάνιελ Γκρος υπογράμμισε ότι δεν βλέπει προβληματική τη διεξαγωγή εκλογών και υπενθυμίζει πως και σε άλλες χρεωμένες χώρες έγιναν εκλογές κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των πακέτων εξυγίανσης. Συγκεκριμένα τόσο στην Πορτογαλία, όσο και στην Ιρλανδία, οι εκλογές και ο προεκλογικός αγώνας δεν απέτρεψαν, ούτε καν επιβράδυναν τα πακέτα περικοπών και μεταρρυθμίσεων:
Ο Γκρος καταλήγει "Επομένως είναι εφικτή η κυβερνητική αλλαγή κατά τη διάρκεια της δρομολόγησης και της εφαρμογής ενός τέτοιου πακέτου. Ασφαλώς χρειάζεται γι’ αυτό μια ‘μίνιμουμ –συναίνεση’ των κομμάτων και ακόμη πιο σημαντικό: του λαού."
 

απο το alterthess.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου