Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΑΘ!





Η προγραμματισμενη για τις 30 Ιουνη συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ ματαιώθηκε γιατι η αίθουσα αποκλείστηκε απο τους εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ και πολίτες που διαφωνουν με την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα της ΕΥΑΘ.
Αντιγράφουμε απο την ιστοσελίδα του Σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ

Την τελική έγκριση θα την δώσει ο λαός και μόνο αυτός.


Την Πέμπτη 30 Ιούνη, δύο ημέρες μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και μία μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, που ουσιαστικά βάζουν τέλος στο Δημόσιο χαρακτήρα των υδάτων της Θεσσαλονίκης, ήταν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ.
Από νωρίς συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, κομματικές οργανώσεις, συλλογικότητες, σωματεία, το ΕΚΘ, για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, με αποτέλεσμα να καταφέρουν για πρώτη φορά την αναβολή της Γενικής συνέλευσης!
 
Σίγουρα δεν περιμένουμε η αναβολή αυτή να οδηγήσει σε αναβολή της πώλησης, είναι μια συμβολική κίνηση κόντρα στις συμφωνίες της κυβέρνησης για ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων στους ξένους τοκογλύφους. Είναι μια συμβολική κίνηση ότι παρά τις αποφάσεις και τα τελεσίγραφα την τελευταία λέξη θα την πει ο λαός, γιατί τελικά είναι και ο μόνος που πληρώνει. Είναι μήνυμα προς τους κυβερνήτες-μεσίτες και την πελατεία τους, ότι λογαριάζουνε χωρίς την κρίσιμη μάζα, τον λαό, όσα και αν ξεπουλήσουνε όσα και αν υπογράψουνε, την τελική έγκριση θα την δώσει ο λαός, ας το βάλουνε καλά στο κεφάλι τους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου