Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ... ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ!!

 ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ -ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΑΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

΄Ερχονται λεφτά (για λίγους)

thumb














Γράφει η Κουκίδα
Βλέπουν οι Βρυξέλλες ότι ακόμα και να περάσει το μεσοπρόθεσμο (που θα περάσει) δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί με επιτυχία γιατί πολύ απλά οι φόροι δεν θα εισπραχθούν. Γνωρίζουν επίσης ότι δεν είναι δυνατόν κάθε τρεις μήνες να περνούν νέα μέτρα με την απειλή της χρεοκοπίας. Με τα μάτια όλων των αγορών στραμμένα στην Αθήνα, όλο και περισσότερες είναι οι φωνές που μιλούν επισήμως για νέο ναυάγιο του μεσοπρόθεσμου πριν καν εφαρμοστεί. Και αυτό γιατί τα νούμερα πάλι δεν βγαίνουν. ΄Ετσι επιχειρείται μια στροφή - επικοινωνιακή πρωτίστως - του ελληνικού προβλήματος και όλοι άρχισαν να μιλούν για αναπτυξιακό σχέδιο και κονδύλια και δάνεια από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και λοιπούς οργανισμούς. Ο Μπαρόζο το ανακοίνωσε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το ενέκρινε και ο ΓΑΠ έστειλε χθες τις απαραίτητες επιστολές για να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις. Μέσα στις επόμενες μέρες λοιπόν θα αλλάξει η απειλή και θα έχουμε νέα διλήμματα : Βάλτε πλάτη, δεχθείτε τα μέτρα για να πάρουμε τα κονδύλια και να έχουμε ανάπτυξη. Αλλάζει η καραμέλα δηλαδή. Από «μέτρα ή πτώχευση» πάμε στο «μέτρα για ανάπτυξη»!
Το «σήμα» ωστόσο, για τα λεφτά που προτίθενται να μας δώσουν μέσω κονδυλίων,  δεν αφορούσε τους έλληνες πολίτες που καλούνται να πληρώσουν φόρους βλέποντας τα δύο μηνιάτικα να χάνονται. Αφορά τους λίγους και εκλεκτούς.

Οι ιθύνοντες εντός και εκτός, καθώς και τα διάφορα κέντρα που επιθυμούν να διατηρηθεί αυτή η κυβέρνηση ως έχει, έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρηματίες, οι εκδότες, διαφημιστές και όσοι άλλοι μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.
Όπως μαθαίνει η Κουκίδα, τις τελευταίες 10 μέρες έχει πέσει σύρμα σε όλους αυτούς και ιδιαίτερα σε μεγαλοεκδότες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ότι έρχεται ζεστό αναπτυξιακό χρήμα από ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά όργανα ώστε να υπάρξει μια σχετική αλλαγή του κλίματος.
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν βάλει λιτούς και δεμένους και τηλεφωνούν σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ των Βρυξελών για να μάθουν εάν ισχύει το θέμα, πότε και πόσα λεφτά θα μας στείλουν οι Βρυξέλες, ποιους κλάδους θα αφορά, πως θα εκταμιευθούν και πού θα κάνουν αιτήσεις !
Ελπίζουμε ότι όταν θα δημιουργηθούν οι μηχανισμοί αυτοί, όταν θα έρθουν οι ξένοι εμπειρογνώμονες για να αποφασίσουν ποιοι τομείς θα πάρουν τα περισσότερα ( μάλλον τα έργα υποδομής...) να μην εκτυλιχθεί ένα άνευ προηγουμένου φαγοπότι των λίγων, οι οποίοι ξαφνικά θα αποφασίσουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σωτήρια.
Γιατί εάν κρίνουμε από την απορρόφηση των κονδυλίων μέχρι τώρα, που αφορούσε αποκλειστικά την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αυτή η κυβέρνηση μάλλον δεν ενδιαφέρεται να κάνει πράξη την στήριξη της ανάπτυξης.
Με άλλα λόγια ούτε πέρυσι, ούτε φέτος καταφέραμε να έχουμε απορροφητικότητα κονδυλίων πάνω από 20%. Σε δύο χρονιές που η μια μικρή επιχείρηση κλείνει μετά από την άλλη και δημιουργούνταν χιλιάδες άνεργοι  ανά μήνα,  τα εκατομμύρια υπήρχαν εκεί και λίμναζαν γιατί οι αιτήσεις κολλούσαν στην κυβερνητική γραφειοκρατία...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου